Aangename kennismaking!

Bioflore is een 30-jarige vrije onderneming. Sinds lang zijn we ervan overtuigd dat resten van plastic op de huid smeren verre van … ideaal is ;). Onze wens is nog steeds om elk individu te begeleiden bij het zorgen voor zichzelf. En onze (o zo grote) liefde voor planten te delen! Ons klein team bestaat uit herboristen en experten in aromatherapie die garant staan voor de kwaliteit van onze grondstoffen.

Kwaliteit die ons enthousiast maakt!

Onze missie: Notre mission : producten aan aan zo toegankelijk mogelijke prijs voor elkeen aanbieden, zonder te solderen of in te boeten op kwaliteit. Achter elk flesje zit het respect van goed werk, dat van onze producten, onze teams, herboristen en geëngageerde winkels die onze producten aanbieden.

Zo lokaal mogelijk

Tijdens onze zoektocht naar plantaardige grondstoffen, zoeken we altijd zo dicht mogelijk. 

Zo maakten we de keuze om geen ayurvedische poeders uit India aan te bieden, maar Europese plantenpoeders, geïnspireerd op onze kruidentradities.

Als we geen lokaal alternatief vinden voor producten van verre afkomst, zoeken we altijd de kortste afstand (en de beste kwaliteit!).

Ons hibiscuspoeder komt bijvoorbeeld uit Egypte, eerder dan uit India.

Het idee is niet om producten van verre afkomst te verbannen maar alleen deze te behouden die niet bij ons voorkomen en die geen lokaal alternatief hebben.

Ethisch verantwoord inkopen

We verbannen alle grondstoffen, zelfs biologische, waarvan de voorwaarden om ze te verkrijgen ingaan tegen onze waarden en tegen de mensenrechten. We gaan na dat al onze grondstoffen afkomstig zijn uit een ethische keten, die het werk van elke persoon respecteert en hen vergoedt naar hun eerlijke waarde. Zo zorgen wij voor een nauwe band met onze producenten.

100% BIO

La qualité bio est notre choix systématique : nous sommes contrôlés par CERTISYS Biologische kwaliteit is onze systematische keuze: we ondergaan controles van CERTISYS (officiële instantie die op Europees niveau verantwoordelijk is voor biologische controles).

We zijn ervan overtuigd dat de biologische kwaliteit standaard zou moeten zijn binnen de aromatherapie (en natuurlijke verzorging in het algemeen). Weet dat pesticiden en herbiciden niet verwijderd worden, maar geconcentreerd worden door de distillatie en nog meer door mechanische extractie. Zin in een flesje glyfosaat? Wij ook niet! In extreme gevallen, brengen analyses van niet-biologische essences van citrusvruchten bestrijdingsmiddelengehalten aan het licht die hoger liggen dan de door de Wereldgezondheidsorganisatie vastgestelde toxische doses.

CERTISYS-certificaat

Bioflore producten zijn CERTISYS gecertificeerd (nieuwe benaming voor Ecocert België).
Hier is ons meest recente certificaat.

Bio EU-certificaat

Bioflore producten zijn biologisch gecertificeerd door de Europese Unie.

Ecogarantie-label

Een Belgisch label dat garant staat voor plantaardige ingrediënten afkomstig uit de biologische landbouw, zonder GMO, zonder kleurstoffen, zonder parabeen en zonder petrochimie, en dat zonder enige uitzondering.
Naast het product heeft het label een visie op een duurzame samenleving: rationeel gebruik van natuurlijke hulpbronnen, natuurvriendelijke fabricage en verwerking, geen dierproeven, recycleerbare verpakking, gebruik van groene energie en ethische werkpraktijken.
Ecogarantie Certificaat

Slow Cosmétique gelabeld merk sinds 2013 - 2 sterren laureaat

Label afgeleverd volgens 4 pijlers:
- ecologisch merk: natuurlijke, biologische en minimaal verwerkte ingrediënten
- gezond merk: respect voor mens, plant en dier
- redelijk merk: ethisch en eerlijke prijs
- intelligent merk: minder maar beter consumeren, volgens de reële behoeften van de huid