En Stock

Rozenhout bio

€ 7,95
Tax included
Terug van -lang- weggeweest! Een zeldzame maar zeer doeltreffende etherische olie: antibacterieel en stimulerend, voor de hele familie. In cosmetica herstelt en verzacht ze de huid, het is een uitstekend huidtonicum tegen rimpels en kraaiepootjes. More info
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Description

Laurierfamilie (Lauraceae)
Latijnse benaming: Aniba roasaeodora of parviflora 
Etherische olie verkregen door distillatie van de twijgen met bladeren
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voornaamste bestanddelen:
linalool 80 %
benzylbenzoaat 1,6 %
alfa-terpineol 0,75 %
en een honderdtal minderheidsbestanddelen

Voorstelling
Na een vrij lang verkoopverbod, komt het rozenhout terug in beperkte hoeveelheden. De traditionele distillatie van het hout (de stam) droeg bij tot de versnelde verdwijning van deze soort. De vrijgekomen partij rozenhout betreft dus een ander deel van de plant: de twijgen en hun bladeren, een keuze die de overleving van de boom totaal niet schaadt, in tegenstelling tot de oude toepassing. De algemene biochemie is bewaard, de linalool die in de meerderheid is drukt nog altijd haar bekende geur uit die heel herkenbaar is.

Eigenschappen
Door haar hoog percentage aan linalool, is de etherische olie van rozenhout antibacterieel. Het kan gebruikt worden om ademhalingsproblemen bij baby's en jonge kinderen te behandelen. Gecombineerd bestrijdt ze de genito-urinaire infecties. Het is een goed spiertonicum. Het is een uitstekend huidtonicum, geschikt om de rimpelontwikkeling te voorkomen en de huid te verstevigen.  

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel plan 
De karakteristieke geur van linalool heeft een vleugje roze en is tonisch en fris. Een oude remedie tegen zwaarmoedigheid en sombere dagen. Zowel binnenshuis als binnenin zichzelf. Recente studies bevestigen het buitengewone adaptogene karakter van linalool. Anders gezegd, een opmerkelijk antistress wapen. Onze blog vertelt u meer over dit onderwerp.

Ons advies
Rozenhout heeft natuurlijk niet meer de monopolie over linalool, andere etherische oliën hebben de tijd gehad erkend te worden tijdens haar lange afwezigheid. Daarbij onthouden we in het bijzonder Hô-hout en rosalina.

9328 Items
Bioflore
HEANROB5
2006-04-11
Bio gecertificeerd
Ja
Fysiologische impact
Spiercomfort
Emotionele impact
Zich mentaal ontvluchten
Aromatische identiteit
Karakter van het hout

Specific References

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Rozenhout bio

Terug van -lang- weggeweest!

Een zeldzame maar zeer doeltreffende etherische olie: antibacterieel en stimulerend, voor de hele familie. In cosmetica herstelt en verzacht ze de huid, het is een uitstekend huidtonicum tegen rimpels en kraaiepootjes.

Write your review