En Stock

Etherische olie van bio Citronella van Java

€ 3,95
Inclusief belasting
Ontstekingsremmend, muggenwerend, verzachtend, met een heerlijk aroma ... om te gebruiken op het lichaam maar ook in de keuken en voor huishoudelijke taakjes! Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Beschrijving

Grassenfamilie (Poaceae of Gramineae)
Latijnse benaming: Cymbopogon winterianus
Etherische olie verkregen door distillatie van het uitstekende gedeelte van de plant
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
Onder de citronella's, beschikt deze variëteit uit Indonesië over het hoogste moleculegehalte, aangezien we er zonder verrassing citronnellal, maar ook monoterpenolen, vooral geraniol en citronellol, esters, sesquiterpenen en een vleugje fenol (ester) vinden. 

Eigenschappen*
De etherische olie van citronella uit Java oefent ter hoogte van de gewrichten een anti-inflammatoire werking uit. Op dit vlak kan ze de etherische olie van citroen eucalyptus vervangen. Ze is antibacterieel en antifungisch. Ze is natuurlijk dè muggenverdrijver bij uitstek. Na de steek, verzacht ze de beten.  

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Het accent van citronella is sterk aanwezig maar de monoterpenolen brengen hun kracht. De geraniol brengt in het bijzonder haar karakteristieke toets van roos. Deze citronella van Java is alles behalve monotoon. Men apprecieert haar antidepressieve krachten, zowel op emotioneel als of fysiek vlak: een vleugje eugenol (kruidnagel dus) is zowel discreet als doeltreffend.

Ons advies
Een uitstekend product om te verdampen, niet alleen als insectenverdrijver, maar ook als antiseptisch en zuiverend middel. Deze etherische olie kan ook overwogen worden in de huishoudelijke (wasmachine…) of culinaire branche.

9913 Items
Bioflore
HECYWIB10
2007-10-25
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
gewrichtsproblemen
insectenbeten en beten van zeedieren
insectenwerend middel
Fysiologische impact
Gewrichtscomfort
Matigt de inflammatoire intensiteit
Neurotonisch
Verdrijft insecten
Emotionele impact
De openheid naar anderen begunstigen
Zijn emoties uitdrukken
Aromatische identiteit
Karakter van het blad
Karakter van het hout
Schoonheid
zweten

Specifieke referenties

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Etherische olie van bio Citronella van Java

Ontstekingsremmend, muggenwerend, verzachtend, met een heerlijk aroma ... om te gebruiken op het lichaam maar ook in de keuken en voor huishoudelijke taakjes!

Write your review