En Stock

Dille bio etherische olie

€ 9,90
Tax included
De etherische olie van dille is onmisbaar bij darmoverlast: ongemak, krampen, winderigheid: niets houdt haar tegen! More info
Inhoud
Add to wishlist
Description

Schermbloemenfamilie (Apiaceae of Umbelliferae)
Latijnse benaming: Anethum graveolens
Etherische olie verkregen door distillatie van zaden
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
De schermbloemigen (apiaceae of umbelliferae) zijn overvloedig aanwezig op de hele planeet, Europa inbegrepen. Verschillende onder hen bieden ons een etherische olie: anijs, karwij, koriander, venkel,… De etherische olie van dille bestaat uit monoterpenen en ketonen. 

Eigenschappen*
Ze handelt, onder andere, op winderigheden, kolieken en intestinale spasmen, want de etherische oliën van zaden hebben een antispasmodisch effect op de gladde spierweefsels die de peristaltische bewegingen van de darmen controleren. Ze bestrijdt de insufficiëntie van de lever en de galblaas. Het is eveneens een goed diuretisch middel en nierbeschermend.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Het aroma dat vrijkomt is fijn en fris en heeft een lichte anijssmaak. De etherische olie van dille oefent een neurotonisch en antidepressief effect uit. Ze harmoniseert het geheel van digestieve functies, frist de geest op en scherpt haar aan door haar buitengewone stimulerende werking.

Ons advies
Een uitstekende manier om te genieten van de digestieve eigenschappen van etherische olie van dille is door 2 à 3 druppels toe te voegen aan een vinaigrettesaus op basis van olijfolie en citroensap.

Lees meer op p. 222 van het Franstalige boek "Corps et âme" van André Bitsas, stichter van Bioflore en directeur van de Ecole d'Aromathérapie Appliquée.
9854 Items
Bioflore
HEANGR10
2004-11-11
Welzijn
digestion difficile
maux de ventre
règles douloureuses
Fysiologische impact
Neurotonisch
Emotionele impact
De intuïtie, de inspiratie en de creativiteit begunstigen
Aromatische identiteit
Karakter van het zaad

Specific References

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

Dille bio etherische olie

De etherische olie van dille is onmisbaar bij darmoverlast: ongemak, krampen, winderigheid: niets houdt haar tegen!

Write your review