En Stock

Bio etherische olie van Vetiver - 7 % verdunning

€ 4,50
Inclusief belasting
VETIVER verdunning 7% bio Certisys Vetiver is een etherische olie die aarding geeft, kalmeert en goed te gebruiken is bij zwakte, depressie, slapeloosheid en uitputting. De olie bevrijdt je van veel ‘kopzorgen’ en geeft je gronding. Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje
Beschrijving

Grassenfamilie (Poaceae of Gramineae)
Latijnse benaming: Vetiveria zizanoides 
Etherische olie verkregen door distillatie van de wortel
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1
Verdunning van zuivere etherische olie (7%) in de plantaardige vierge zonnebloemolie bio

Voorstelling

Deze tropische grassenfamilie bevindt zich op de eilanden van de Indische Oceaan en in het Verre Oosten. De etherische olie, met een dikke consistentie, geëxtraheerd uit haar wortels, bestaat uit sesquiterpenolen, sesquiterpenen, ketonen, zuren, …. Haar kleur is nu eens amberkleurig, dan eens donker bruin.

Eigenschappen*

De etherische olie van vetiver stimuleert in geval van verzwakte immuniteit. Het is een tonicum voor de slagaders, de aders en het lymfatisch stelsel. Het is ook emmenagoog, verzacht de premenstruele spanningen en het is een versterkend middel voor het endocriene systeem.  Ze grijpt in tegen diverse huidproblemen: eczeem, droge huid, geïrriteerde huid, verouderde huid. Ze verdrijft een groot aantal insecten, in het bijzonder motten. 

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak

Het aroma dat vrijkomt is intens aardachtig, muskusachtig, gerookt, sterk suggestief van wortel en tropische humus. In Indië en Sri-Lanka noemt men het «olie van de rust». Algemeen is het een etherische olie tegen stress, ideaal om de verbondenheid te begunstigen, het is te zeggen het feit dat men zich bewust is van zichzelf en zijn omgeving, «hier en nu».

Ons advies

Een optimale verdunning in een fijne plantaardige olie geeft een geurintensiteit die voor de meesten onder ons aanvaardbaar is. In haar zuivere vorm kan deze etherische olie met een krachtige geur van wortel, storend zijn. Deze uitvoering, klaar voor gebruik, zal bovendien vermijden dat u een etherische olie hanteert die bekend is voor haar buitengewone kleverigheid.

9891 Items
Bioflore
FRVEZIB15
2011-11-03
Welzijn
algemene tonus
immuniteit
insectenwerend middel
stress
zware benen
Fysiologische impact
Stimulerend voor het lymfevatenstelsel
Emotionele impact
Zijn vitale energie bevrijden
Aromatische identiteit
Karakter van de wortel

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Bio etherische olie van Vetiver - 7 % verdunning

VETIVER verdunning 7% bio Certisys

Vetiver is een etherische olie die aarding geeft, kalmeert en goed te gebruiken is bij zwakte, depressie, slapeloosheid en uitputting. De olie bevrijdt je van veel ‘kopzorgen’ en geeft je gronding.

Write your review