En Stock

Citroen bio etherische olie

€ 3,95
Inclusief belasting
De bio etherische olie van citroen is een klassieker in uw "aromatheek"! De essentie van citroen stimuleert het natuurlijke afweersysteem. Het versterkt de lever, de bloedsomloop en de aders. Ze bestrijdt vermoeidheid, vermindert misselijkheid, bevordert de spijsvertering en zuivert de binnenlucht, bijvoorbeeld tijdens winterepidemies.  Meer weten
Inhoud
1 Review(s) 
Toevoegen aan verlanglijstje
Beschrijving

Wijnruitfamilie (Rutaceae)
Latijnse benaming: Citrus limonum
Essentie verkregen door het uitpersen van zeste van het fruit
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1
Oorsprong: Italië of Argentinië

Voorstelling
Het gaat hier wel degelijk over een essentie en niet over een etherische olie. Het zeer eenvoudige extractieproces (men perst de zeste) wijzigt het karakter van de originele essentie die in de cellen van het gewas zit niet. Ze is samengesteld uit monoterpenen (voor het merendeel limonen) en een laag percentage aan aldehyden, sesquiterpenen, cumarines, ...  Zonder deze niet-vluchtige moleculen te vergeten, de flavonoïden, die hun nut voor de bloedsomloop al bewezen hebben.

Eigenschappen*
De essentie van citroen stimuleert de natuurlijke weerstand. Ze draineert zacht de lever, laat het bloed vlot doorstromen en stimuleert de aders. Het is relevant de eigenschappen van de essentie van citroen te combineren met haar culinaire aromatische kwaliteiten. Als verdamping is de essentie citroen heel doeltreffend om privé en collectieve (crèches, ziekenhuizen,..) ruimtes te desinfecteren.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
De essentie van citroen verspreidt frisse, lichte en scherpe aroma's. Ze is actief op mentaal vlak, stimuleert en verhoogt de geest en werkt de mentale vermoeidheid en de emotionele wanorde tegen. Het is de essentie van het heden bevrijd van de herinneringen en de projecten van het verleden. Kortom: zonder existentiële benauwdheid. 

Ons advies
Een klassieker van uw aromatheek, polyvalent en met één van de meest aangename geuren die er bestaat. Weet dat alle essenties van de wijnruitfamilie (citrusvruchten) alleen maar biologisch kunnen zijn: de pesticiden, zoals de essentie zelf, concentreren zich vooral in de zeste.

6673 Items
Bioflore
HECILI10
2004-11-10
Welzijn
algemene tonus
concentratie
drainage
misselijkheid
moeilijke spijsvertering
ontgiften
vermoeidheid
wagenziek
winteraandoeningen
Fysiologische impact
Bevordert de bloedsomloop
Bevordert de immuniteit
Bevordert de leverfunctie
Desinfecteert de omgevingslucht
Digestief comfort
Neurotonisch
Haartype
gemengd haar
vet haar
Emotionele impact
De helderheid en de mentale scherpte begunstigen
Een sterke eigenwaarde ontwikkelen
Een zwakke wil bestrijden
Het moment beter beleven
Aromatische identiteit
Karakter van het fruit
Schoonheid
acne
oneffenheden
Huidtype
gemengde huid
huid met neiging tot acne
vette huid

Specifieke referenties

Reviews

Grade 

27-01-2020

Vivifiant

Parfait pour assainir l air de la maison ! Cette odeur est energisante ! Je l utilise avec le diffuseur ou 2 gouttes dans la carafe de thé pour le côté detox .Je commande les yeux fermés sur Bioflore car ce sont des produits de qualité.
Insta : jessshany

Write your review

Citroen bio etherische olie

De bio etherische olie van citroen is een klassieker in uw "aromatheek"! De essentie van citroen stimuleert het natuurlijke afweersysteem. Het versterkt de lever, de bloedsomloop en de aders. Ze bestrijdt vermoeidheid, vermindert misselijkheid, bevordert de spijsvertering en zuivert de binnenlucht, bijvoorbeeld tijdens winterepidemies. 

Write your review