En Stock

Oregano bio etherische olie

€ 11,75
Inclusief belasting
De etherische olie van bio oregano heeft een sterke anti-bacteriële en antiparasitaire werking. Ze stimuleert de afweer bij verkoudheid en griep. Een natuurlijk antibioticum! Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje

* Om reglementaire redenen, vindt u meer informatie over de eigenschappen en het gebruik van etherische oliën in de rubriek Gids van onze website.

Beschrijving

Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)
Latijnse benaming van veelkomende soorten: Origanum compactum of Origanum heracliteum
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
De verschillende oregano's komen uit het Middellandse Zeegebied en Marokko. Deze etherische oliën zijn rijk aan fenolen, voor het merendeel carvacrol. Er is eveneens thymol. Het is één van de rijkste etherische oliën aan fenol- carvacrol en thymol vertegenwoordigen ongeveer 60 % van haar biochemische samenstelling. Ze heeft dus een sterk potentieel op de infectieuze toestanden.

Eigenschappen*
U zal het in alle opzichten gebruiken zoals de etherische olie van bonenkruid, als "natuurlijk antibioticum". Ze is vooral sterk antibacterieel, maar ook anti-parasitair en antiviraal. Ze wordt sterker gedoseerd als bonenkruid, ook haar reactiviteit is sterker. Men gebruikt het overvloedig wanneer er winterinfecties zijn of nog om de immuniteit te versterken op de vooravond van een reis naar een min of meer exotische bestemming. 

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Daar ze een instinctief en stimulerend middel is van de vitale energie, is ze op dit vlak vrij verwant met het bonenkruid, toch is ze minder complex dan deze laatste. De etherische olie van oregano is een stevig product van de aarde, geschikt om een bodem van vitale energie door te geven. Op dit vlak vergelijken we haar eerder met de rode tijm (of thymol-tijm) dan met het bonenkruid.

Ons advies
Ze wordt veelvuldig gebruikt en vooral geconsumeerd in capsulevorm. Een praktisch voedingsmiddel maar dat de neiging heeft haar kracht te verbergen. Denk ook aan de aromatische kruidenthee's, een soort warming-up voor uw culinaire creativiteit.

9943 Items
Bioflore
HEORCOB10
2004-11-16
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
ademhaling
algemene tonus
buikpijn
immuniteit
keelpijn
vermoeidheid
winteraandoeningen
wratten
Fysiologische impact
Algemeen stimulerend middel
Bevordert de immuniteit
Hulp om de externe agressies te bestrijden
Emotionele impact
Zijn instinctieve sterkte terugvinden
Zijn vitale energie bevrijden
Aromatische identiteit
Karakter van het blad
Karakter van het gras

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Oregano bio etherische olie

De etherische olie van bio oregano heeft een sterke anti-bacteriële en antiparasitaire werking. Ze stimuleert de afweer bij verkoudheid en griep. Een natuurlijk antibioticum!

Write your review