En Stock

Sandelhout (Nieuw-Caledonië) etherische olie

€ 12,85
Inclusief belasting
Etherische olie van Sandel (Nieuw-Caledonië) is een voortreffelijk ingrediënt in de aromatherapie voor haar regenererende eigenschappen voor de gedehydrateerde, gedevitaliseerde huid. Werkt verzachtend voor gewrichtsontstekingen. Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Beschrijving

Sandelhoutfamilie (Santalaceae)
Latijnse benaming: Santalum austrocaledonicum, bij voorkeur Santalum album 
Etherische olie verkregen door distillatie van hout

Voorstelling
Oorspronkelijk verwezen de boeken van de aromatherapie naar wit sandelhout, Santalum album. Daar ze is uitgeput, vraagt deze soort vandaag beschermd te worden om haar definitieve uitsterving te bewaren. In afwachting van een waar beheer van wit sandelhout, moet de etherische olie van sandelhout uit Nieuw-Caledonië - of Santalum austrocaledonicum - verkozen worden. De twee soorten zijn nauw verwant op biochemisch vlak: naast sesquiterpenolen (bijna 70 %), vindt men ook aldehyden en sesquiterpenen terug.

Eigenschappen*
De etherische olie van sandelhout kan gebruikt worden als antibacterieel op genito-urinair gebied en als ontzwellend middel voor het lymfatenstelsel en de aders. Een groot aantal vrouwen zullen haar werking appreciëren voor het kleine bekken te ontlasten. Men kan haar gebruik overwegen om de gewrichtsontstekingen te verzachten. Het is een voortreffelijk ingrediënt in de cosmetische aromatherapie door haar verzachtende en regenererende eigenschappen voor de droge, gedehydrateerde en gedevitaliseerde huid.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Het aroma dat vrijkomt is warm, aanhoudend, droog, houtachtig en amberkleurig. Zoals een groot aantal etherische oliën die uit hout zijn geëxtraheerd, verheft sandelhout de geest, geeft hem de capaciteit om zich te openen na hem te hebben bevrijdt van angstgevoelens en andere uitingen van stress. De verfijning van sandelhout, zijn zeer licht gekruide kant, kent hem een relaxerende en zelfs euforiserende werking toe.

Ons advies
Eén van de meest waardevolle giften dat het hart van hout ons voorstelt. De garantie van een intelligent beheer van de soort, dat haar regeneratie toestaat, wordt een essentiële eis.

899 Items
Bioflore
HESAAU2
2004-11-16
Welzijn
angst en paniek
gewrichtsproblemen
neerslachtigheid en moedeloosheid
stress
verlies of daling van libido man
verlies of daling van libido vrouw
zware benen
Schoonheid
irritaties
oneffenheden
rimpels en kraaienpootjes
roodheid
Huidtype
droge huid
gevoelige huid
huid met neiging tot acne
rijpe huid
uitgedroogde huid

Specifieke referenties

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Sandelhout (Nieuw-Caledonië) etherische olie

Etherische olie van Sandel (Nieuw-Caledonië) is een voortreffelijk ingrediënt in de aromatherapie voor haar regenererende eigenschappen voor de gedehydrateerde, gedevitaliseerde huid. Werkt verzachtend voor gewrichtsontstekingen.

Write your review