Nieuwe producten

Alle nieuwe producten

Jeneverbes bio etherische olie

Certisys

De etherische olie van bio Jeneverbes heeft een zacht, licht gepeperd aroma. Ze is gekend om haar anti-reumatische en pijnstillende eigenschappen. De jeneverbes bevrijdt lichaam en geest van afvalstoffen, waterophoping en cellulitis. In uw verzorgingsproducten zuivert ze de vette (hoofd)huid.

Meer details ...

11,18 €

Beschikbaarheid En Stock

Cipresfamilie (Cupressaceae)
Latijnse benaming: Juniperus communis
Etherische olie verkregen door distillatie van de bessen (uniek!)
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
Deze etherische olie bestaat hoofdzakelijk uit monoterpenen en sesquiterpenen. De esters en monoterpenolen, in een kleine hoeveelheid, nuanceren een meer complexer beeld dan het lijkt.  

Eigenschappen*
De etherische olie van de jeneverbes is antireumatisch en antalgisch, bij uitwendig gebruik. Bij inwendig gebruik draineert het de nieren bij uitstek. Ze lost het urinezuur op. Ze gaat fermentatie en verrotting tegen.  

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Het aroma dat vrijkomt bij de etherische olie van jeneverbessen is balsemachtig, zacht, houtachtig en licht gepeperd. Altijd de voorkeur geven aan bessen: de integratie van de twijgen in de distillatie ontwikkelt een meer houtachtige etherische olie met een minder uitgesproken personaliteit. De jeneverbes bevrijdt de geest van haar "afvalstoffen", op dezelfde manier als bij het lichaam.   

Ons advies
Men voegt het ook in de parfums met een mannelijke toets. Hier ook: de bes, niets anders dan de bes!

 • Bio certifié
  • Oui
 • Fysiologische impact
  • Bevordert de drainage
 • Emotionele impact
  • De geest bevrijden van dat wat hem hindert om terug naar het essentiële te komen
 • Aromatische identiteit
  • Karakter van het hout

30 andere producten in dezelfde categorie:

Customers who bought this product also bought :