En Stock

Fijne lavendel bio, wild geplukt

€ 13,70
Inclusief belasting
ECHTE LAVENDEL bio Certisys Ook wel fijne lavendel genoemd. Een van de meest gebruikte etherische oliën, onder andere voor haar aangename geur. Meer weten
Inhoud
1 Review(s) 
Toevoegen aan verlanglijstje

Om reglementaire redenen, vindt u meer informatie over de eigenschappen en het gebruik van etherische oliën in de rubriek etherische oliën Gids van onze website .

Beschrijving

Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)
Latijnse benaming: Lavandula angustifolia Miller
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
De echte lavendel bij uitstek, ook wel "fijne lavendel" genoemd. De soort wordt gekweekt op ongeveer 800m hoogte. De etherische olie van fijne lavendel bestaat uit een groot aantal bestanddelen, maar vooral uit esters: linalylacetaat en lavandulylacetaat. Deze twee bestanddelen domineren, linalool daarentegen heeft de kwaliteit discreet te blijven.

Eigenschappen*
De etherische olie van fijne lavendel is antispasmodisch. Ze harmoniseert het zenuwstelsel: ze kalmeert of tonifieert volgens het terrein van de persoon (verdamping, frictie, massage, bad). Ze helpt het inslapen, vooral bij jonge kinderen die in de war zijn. Het is eveneens een goede hartregelaar in geval van diverse aritmieën. Haar antispasmodische en pijnstillende kwaliteiten maken haar doeltreffend voor krampen, reumatische pijnen, spierspasmes en hoofdpijnen. Het is een wondermiddel voor wonden en brandwonden. Deze eigenschap, waaraan anti-inflammatoire en helende werkingen worden toegevoegd, maken haar onvermijdelijk in esthetische aromatherapie om de huid te regenereren en een groot aantal dermatoses te bestrijden.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
De fijne lavendel, van zachte en bloemige aroma, openbaart haar vertrouwelijkheid met het affectieve domein. Ze oefent een regulator effect uit op de stemmingswisselingen en de emotionele labiliteit. Men beveelt haar warm aan in ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen als belangrijkste etherische olie om angstigheid te bestrijden en een staat van welzijn te begunstigen.

9686 Items
Bioflore
HELAANS10
2008-04-19
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
angst en paniek
gewrichtsproblemen
hoofdpijn
insectenbeten en beten van zeedieren
migraine
nervositeit en irritatie
slaap
slapeloosheid
spierpijnen
stress
zonnebrand
Fysiologische impact
Nerveuze harmonie
Emotionele impact
Een affectieve steun zoeken
Aromatische identiteit
Karakter van het gras
Schoonheid
acne
irritaties
kloven en spleten
litteken
luizen
roodheid
Huidtype
doffe huid
droge huid
gemengde huid
gevoelige huid
huid met neiging tot acne
normale huid
rijpe huid
vermoeide huid
vette huid

Specifieke referenties

Om reglementaire redenen, vindt u meer informatie over de eigenschappen en het gebruik van etherische oliën in de rubriek etherische oliën Gids van onze website .

Reviews

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Grade 

24-08-2020

Incroyablement apaisante

Je l'utilise pour toute la famille quand l'un de nous a des soucis pour dormir. 2 gouttes sur l'oreiller ou sur les poignets , elle nous aide vraiment à nous apaiser.

Write your review

Fijne lavendel bio, wild geplukt

ECHTE LAVENDEL bio Certisys

Ook wel fijne lavendel genoemd. Een van de meest gebruikte etherische oliën, onder andere voor haar aangename geur.

Write your review