En Stock

Venkel bio etherische olie

€ 4,60
Inclusief belasting
De etherische olie van bio Venkel helpt om de spijsvertering op gang te brengen en te verbeteren, maar ze kalmeert ook pijn en ontstekingen. Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje
Beschrijving

Schermbloemenfamilie (Apiaceae of Umbelliferae)
Latijnse benaming: Foeniculum vulgare var. dulce
Etherische olie verkregen door distillatie van de zaden
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
De etherische olie van zoete venkel is bijzonder rijk aan ether, en vooral aan trans-anethol. Men vindt er eveneens monoterpenolen, vooral linalool, en een beetje aldehyden en ketonen. 

Eigenschappen*
Deze etherische olie is galactogeen (bevordert de lactatie), in een ruimere hormone-like context die eveneens het volgende omvat: de afwezige of onregelmatige menstruatie, de symptomen van pre-menopauze en de menopauze,.. Ze is een anti-inflammatoir, antispasmodisch en analgetisch. Gemeenschappelijk kenmerk van de etherische oliën onttrokken uit de schermbloemigen: ze is eetlustopwekkend, digestief, carminatief. Bij normale aromatherapeutische dosis stimuleert ze. De aanwezigheid van ketonen leidt tot de inversie van de effecten wanneer de dosis belangrijker zijn. 

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Een karakteristieke anijsgeur met hooinuances. Het is een vluchtige etherische olie, op dit vlak wordt ze vergeleken met de etherische olie van exotisch basilicum of die van nootmuskaat. Ze staat toe weer op krachten te komen na een uitputting die is verbonden aan stress. Ze regenereert de capaciteiten zoals het geheugen en de concentratie. Wij herinneren eraan dat ze met mate gebruikt moet worden. Dr Valnet vermeldt dat ze de dieren angstig maakt... 

Ons advies
Subtiel gebruiken op strikt therapeutisch vlak. Men kan het daarentegen gebruiken in het dagelijkse leven - altijd gematigd - in het bad of als massage, om de revitaliserende werking op het zenuwstelsel ervan te waarderen. Het zal de vrouw helpen haar emonitoneel evenwicht terug te vinden tijdens hormonale ingrijpende periodes.

9920 Items
Bioflore
HEFOVUB10
2004-11-16
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
moeilijke spijsvertering
pijnlijke maandstonden
Fysiologische impact
Algemeen stimulerend middel
Digestief comfort
Hormonaal evenwicht
Emotionele impact
De helderheid en de mentale scherpte begunstigen
Een capaciteit van onthechting ontwikkelen
Aromatische identiteit
Karakter van het zaad
Schoonheid
cellulitis

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Venkel bio etherische olie

De etherische olie van bio Venkel helpt om de spijsvertering op gang te brengen en te verbeteren, maar ze kalmeert ook pijn en ontstekingen.

Write your review