Nieuwe producten

Alle nieuwe producten

Litsea bio etherische olie

Certisys

De etherische olie van bio Litsea is één van de beste etherische oliën om slechte geuren te verwijderen, wordt vaak gebruikt als insectenwerend middel.

Meer details ...

2,93 €

Beschikbaarheid En Stock

Laurierfamilie (Lauraceae)

Latijnse benaming: Litsea cubeba

Etherische olie verkregen door distillatie van de zaden

Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling

Deze boom uit Zuidoost-Azië geeft ons een populaire etherische olie, zeer rijk aan aldehyden, hoofdzakelijk citralen. In een biochemie kunnen citralen irriterend zijn bij een langdurig gebruik. Deze litsea is afkomstig uit Vietnam en bevat bijna 15 % limonenen, een ingrediënt dat de potentiële agressiviteit van citralen modereert en haar een aangename fruitige nuance geeft.

Eigenschappen*

De etherische olie van litsea is anti-inflammatoir en kalmerend. Door haar reukkwaliteiten en haar democratische prijs, is het gebruik van de exotische verbena zeer populair geworden bij verdampingen. Met dit gebruik is ze in staat het nuttige aan het aangename te koppelen aangezien het één van de beste etherische oliën is om slechte geuren te verwijderen.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Psycho-emotioneel vlak

Het aroma van litsea is één van de meest aangename dat men kan vinden: ze is scherp en fruitig en heeft een citroengeur. Deze etherische olie jaagt op zwaarmoedigheid, stimuleert de gezelligheid, vergemakkelijkt de openheid naar anderen. Haar bevrijdend effect drukt zicht volledig uit, in tegenstelling tot een Lippia citriodora.

Ons advies

Een grote klassieker van de aromaverdampers. Opgelet bij overmatig gebruik: deze remedie tegen zwaarmoedigheid kan slaapverwekkend worden. De oplossing: het combineren (essentie van sinaasappel, etherische olie van rozenhout, enz,…).

 • Bio certifié
  • Oui
 • Fysiologische impact
  • Matigt de inflammatoire intensiteit
 • Emotionele impact
  • De openheid naar anderen begunstigen
 • Aromatische identiteit
  • Karakter van het fruit

30 andere producten in dezelfde categorie:

Customers who bought this product also bought :