• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Patchouli bio essentiële

  Het is een kruidachtige plant die oorspronkelijk uit Indonesië komt en ovale, brede, getande bladeren heeft. In verse toestand komt er geen geur vrij, alleen door de gisting worden aromatische moleculen verkregen. Het is een essentiële olie die in het midden van de negentiende eeuw door parfumeurs in Europa werd ontdekt en ook in verband wordt gebracht met de grote wind van vrijheid die tijdens de hippieperiode waaide. De ronde, warme en betoverende geuren nodigen uit tot een reis naar het Oosten.

  Meer lezen

  € 8,25

  En Stock

  • Botanische familie: lamiaceae
  • Latijnse benaming: Pogostemon cablin
  • Etherische olie verkregen door distillatie van het luchtige gedeelte van de plant
  • Van biologisch gecontroleerde landbouw: controle Certisys-BE1
  • Voedingskwaliteit

  Deze lipbloemige, afkomstig uit Azië, produceert een vrij dikke etherische olie die hoofdzakelijk is samengesteld uit sesquiterpenolen (vooral patchoulol) en sesquiterpenen.

  De etherische olie van patchouli heeft een ontzwellend effect waardoor het toegevoegd kan worden aan synergieën voor zware benen, spataders en aambeien. Men kan het eveneens gebruiken als huidtonicum voor de lijdende en vermoeide huid en als tonicum voor de hoofdhuid, in het bijzonder wanneer de haren fijn zijn en zonder volume. In kleine hoeveelheden stimuleert patchouli het zenuwstelsel. In grotere hoeveelheden worden de effecten omgekeerd en wordt het sedatief. 

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Het aroma dat vrijkomt is muskusachtig, oosters, aanhoudend en min of meer houtachtig naargelang haar afkomst. Ze is specifiek geschikt voor wakkere dromers, voor zij die zich losgekoppeld voelen van de fysieke realiteit, weinig geïnteresseerd zijn in de lichamelijke aspecten van het bestaan.

  De echte etherische olie van patchouli heeft slechts één ver verband met het vroeger zeer gangbare parfum. Het gaat hier over een natuurlijke, dus complexe, etherische olie, genuanceerd en zelden ervaren als overweldigend. Deze patchouli uit Sri-Lanka is nog genuanceerder dan de patchouli uit Indonesië. Patchoulol, altijd overvloedig, is niet een onmiskenbare heerser.

  Huidtype
  droge huid
  huid met neiging tot acne
  rijpe huid
  vette huid
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HEPOCABS10