En Stock

Etherische olie van bio Lavendel officinalis - Lavandula angustifolia Miller / Chaix

€ 6,50
Inclusief belasting
De etherische olie van bio lavendel officinalis is onmisbaar bij de aromatherapie en Slow Cosmetica. Gekend voor haar kalmerende en verdovende eigenschappen, is de lavendel officinalis ook antispasmodisch. Daarnaast is het een effectieve pijnstiller om krampen, hoofdpijn of spierpijnen te verlichten. Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje

* Om reglementaire redenen, vindt u meer informatie over de eigenschappen en het gebruik van etherische oliën in de rubriek Gids van onze website.

Beschrijving

Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)
Latijnse benaming: Lavandula angustifolia Miller / Chaix
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
De lavendel officinalis wordt op een hoogte gekweekt dat lager ligt dan die van de fijne lavendel. Ze is een beetje minder rijk aan esters en rijker aan linalool en kamfer. Ze is niet duur, wel sterker. Ze is geschikt voor de meeste toepassingen die we omschrijven maar is minder specifiek op psycho-emotioneel vlak.

Eigenschappen*
De etherische olie van fijne lavendel is antispasmodisch. Ze harmoniseert het zenuwstelsel: ze kalmeert of tonifieert volgens het terrein van de persoon (verdamping, frictie, massage, bad). Haar antispasmodische en pijnstillende kwaliteiten maken haar doeltreffend voor krampen, reumatische pijnen, spierspasmes en hoofdpijnen. Het is een wondermiddel voor wonden en brandwonden. Deze eigenschap, waaraan anti-inflammatoire en helende werkingen worden toegevoegd, maken haar onvermijdelijk in esthetische aromatherapie om de huid te regenereren en een groot aantal dermatoses te bestrijden.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
De kenmerkende bloemige en zachte nuance van de fijne lavendel is minder gemarkeerd. De stimulerende werking van linalool wordt steeds sterker. Men kan altijd rekenen op haar werking bij stemmingswisselingen en emotionele labiliteit. Ze is evenwel expressiever, minder verinnerlijkt.

Ons advies
Ze is niet duur want ze is zeer sterk en overvloedig aanwezig, het is de echte lavendel basis die geschikt is voor een groot aantal toepassingen, ook ver buiten de gezondheid en het welzijn.

8293 Items
Bioflore
HELAOF10
2008-04-19
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
angst en paniek
gewrichtsproblemen
hoofdpijn
insectenbeten en beten van zeedieren
migraine
nervositeit en irritatie
slapeloosheid
spierpijnen
stress
zonnebrand
Fysiologische impact
Spiercomfort
Emotionele impact
Een affectieve steun zoeken
Aromatische identiteit
Karakter van het gras
Schoonheid
acne
irritaties
litteken
oneffenheden
Huidtype
doffe huid
droge huid
gemengde huid
gevoelige huid
huid met neiging tot acne
normale huid
rijpe huid
vermoeide huid
vette huid

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Etherische olie van bio Lavendel officinalis - Lavandula angustifolia Miller / Chaix

De etherische olie van bio lavendel officinalis is onmisbaar bij de aromatherapie en Slow Cosmetica. Gekend voor haar kalmerende en verdovende eigenschappen, is de lavendel officinalis ook antispasmodisch. Daarnaast is het een effectieve pijnstiller om krampen, hoofdpijn of spierpijnen te verlichten.

Write your review