Palmarosa

Palmarosa

Deze grote kruidachtige plant van de citroenfamilie komt voor in tropische streken. Hij kan tot drie meter hoog worden en zijn lange bladeren zijn zeer geurig. Zodra men eraan wrijft, komt er een licht zoet en houtachtig aroma vrij. De essentiële olie heeft een geur die lijkt op die van geranium en biedt ons bloemige, roze en vrouwelijke noten.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

Deze plant kan tot 3 m groot worden. Men vindt haar terug in alle tropische zones van de wereld. Haar etherische olie bestaat uit monoterpenolen (vooral) en esters.

  • Grassenfamilie (Poaceae of Gramineae)
  • Latijnse benaming: Cymbopogon martinii 
  • Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende plant
  • Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

De etherische olie van palmarosa is antibacterieel, fungicide en antiviraal. Men gebruikt het op dezelfde manier als de etherische olie van rozenhout om de ademhalingsinfecties te behandelen: haar aangename aroma kan een troef zijn bij kinderen en de gevoelige neuzen. In combinatie helpt ze de infecties van het genito-urinair stelsel te bestrijden. In cosmetica wordt ze gebruikt om droge en nattende eczemen, geïnfecteerde acne's en huidmycoses te verminderen. 

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst

Het aroma dat vrijkomt is zacht, jeugdig, licht citroenachtig, dichtbij roze. De geur doet ons denken aan het aangename leven van de tropische regio's, een bepaalde manier van leven in het heden.

Er kan een groot nut onttrokken worden van zo'n etherische olie: ze is interessant op gebied van haar eigenschappen en ze heeft ondermeer een aroma dat iedereen bekoort.  

Aromatische identiteit
Karakter van het gras
Bio
Ja
Emotionele impact
Zijn emoties uitdrukken
Huidtype
gemengde huid,  huid met neiging tot acne,  rijpe huid,  vette huid
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
algemene tonus,  nervositeit en irritatie,  stress,  verlies of daling van libido vrouw