Gember - Madagascar

Gember - Madagascar

Het gaat om de essentiële olie die wordt gewonnen uit verse wortels en die een heerlijk fris, doordringend, verkwikkend en peperig aroma geeft. De gember wortelstok wordt al sinds de oudheid gebruikt als geneesmiddel en specerij.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

De etherische olie van bio Gember verzacht de spier- en gewrichtspijnen. Ze is digestief, maagsterkend en carminatief.


Voorstelling
De rhizoom van gember, afkomstig van Indië, China en Madagaskar, wordt sinds de oudheid gebruikt als specerij en geneesmiddel. Zijn etherische olie heeft een vrij gevarieerde samenstelling: de sesquiterpenen domineren er maar men vindt er ook monoterpenolen, monoterpenen, sesquiterpenolen, aldehyden, esters,.. Bij deze gember uit Madagaskar zijn de monoterpenolen en de aldehyden meer aanwezig, wat een specifieke aroma als gevolg heeft.

In hoge concentraties kan Gember de huid irriteren.

Eigenschappen*
De etherische olie van gember verzacht de spier- en gewrichtspijnen. Ze is digestief, maagsterkend en carminatief (winderigheidbevorderend). Recente studies hebben de anti-emeticum (anti-braakmiddel) eigenschappen onthuld. Een zeer verspreide eigenschap in de oosterse tradities, het is eveneens een sterk tonicum en afrodisiacum.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Het aroma dat vrijkomt is fris, doordringend en gepeperd. Deze etherische olie wordt gebruikt om het hart te verwarmen, de geest te verlichten en de impasses en de inhibities weg te nemen. Deze afkomst uit Madagaskar stemt perfect overeen met dit portret.

Aromatische identiteit
Karakter van de specerij
Bio
Ja
Emotionele impact
De openheid naar anderen begunstigen,  Zich verzoenen met de sensuele aspecten van het bestaan,  Zijn emoties uitdrukken,  Zijn vitale energie bevrijden
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
algemene tonus,  buikpijn,  misselijkheid,  moeilijke spijsvertering,  spierpijnen,  verlies of daling van libido vrouw,  wagenziek