Cipres bio

Cipres bio

Essentiële olie met meerdere effecten. Ontzwellend, drainerend, stimulerend voor de bloedsomloop, brengt een lichter gevoel in de benen. En, het reguleert overmatige transpiratie. Het verlicht kleine keelirritaties en bevordert de ademhaling. Gewaardeerd voor zijn rustgevende kwaliteiten, brengt het kracht en innerlijke rust.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

De etherische olie van bio cipres helpt om de vloeistoffen in het lichaam te laten stromen : bloed, lymfe, zweet, ... Wordt ook gebruikt bij ongemakken tijdens de menopauze.

Het gaat hier over de "altijd groene cipres", karakteristiek van het mediterraanse landschap, met een indrukwekkende, nobele en slanke groei. Haar etherishe olie is complex: men vindt er monoterpenen, sesquiterpenolen en sesquiterpenen, maar ook andere moleculen in kleinere hoeveelheden, zoals esters.

De etherische olie van cipres is een ontzwellend middel voor het lymfevatenstelsel en de aders. Het is eveneens een prostaat decongestivum dat zich nog beter uitdrukt wanneer het wordt gecombineerd met de etherische olie van mastiekboom (Pistacia lentiscus). Ze regulariseert de overmatige transpiratie. Ze oefent een werking uit op het ademhalingssysteem: balsemachtig en zelfs hoestremmend. Ze is « Hormone-like » en wordt overwogen in geval van ovariële stoornissen en stoornissen die zijn gelinkt aan de menopauze.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

De etherische olie van cipres verzacht het zenuwstelsel terwijl de geest wordt verhoogd naar meer wijsheid en aanvaarding. Ze nodigt ons uit om te leven en te handelen volgens onze diepe natuur, ongeacht het te bereiken objectief en ongeacht het succes of het falen. We associëren het aan rijpheid.   

Meer informatie? In het boek (niet vertaald) "Aromathérapie corps et âme" op p. 73 van André Bitsas, stichter van Bioflore en directeur van de Ecole d'Aromathérapie Appliquée leest u er meer over.

Aromatische identiteit
Karakter van het hout
Bio
Ja
Emotionele impact
Zich bevrijden van rancunes, misnoegens en eindeloze herhalingen
Huidtype
gevoelige huid
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
zware benen