Eucalyptus Citroen bio

Eucalyptus Citroen bio

Eucalyptusbomen, een familie met vele soorten, variëren sterk in grootte. Ze houden van warme en lichte ruimtes, en zijn erg gulzig naar water. Deze soort komt in vele streken van de wereld voor: Australië, Zuid-Oost-Azië, Zuid-Amerika, Madagaskar, maar ruikt niet naar eucalyptol. De bladeren verspreiden een frisse, citroenachtige geur, die zou kunnen doen denken aan citroengras, maar dat niet is!

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

Mirtefamilie (Myrtaceae)
Latijnse benaming: Corymbia citriodora - meer specifieke naam die Eucalyptus citriodora vervangt
Etherische olie verkregen door distillatie van de bladeren van de boom
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Men vindt deze boom in Australië, Zuidoost-Azië, Zuid-Amerika en Madagaskar. De etherische olie die hij ons geeft heeft geen enkel gemeenschappelijk punt met de eucalyptussen met 1,8 cineol. Ze bevat veel citronnellal, een erg wijdverspreide aldehyde, monoterpenolen en esters. 

De etherische olie van citroen eucalyptus is anti-inflammatoir en antireumatisch. Ze wordt gebruikt om ontstekingen van pezen en gewrichten te verzachten. In combinatie met geranium regelt ze de pancreas. Ze is kalmerend, sedatief en hypotensief. Ze heeft een muggenafstotende werking (in atmosferische verdamping, meestal vermengd) en verzacht hun steken.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

De aldehyden helpen met een regeneratie op affectief vlak. Men raadt haar aan als er devalorisatie en negatieve gevoelens zijn, meer ressentimenten dan sentimenten.

Citronnellal is niet de meest aangename aldehyde op gebied van geur, maar wordt beter verdragen dan de citralen. Men moet aan dit type citroen eucalyptus een zekere finesse erkennen. Zeer nuttig in het dagelijkse leven door haar polyvalentie. Bij verdamping komt haar parfum beter uit in combinatie.

Aromatische identiteit
Karakter van het hout
Bio
Ja
Emotionele impact
Zich bevrijden van de negatieve gevoelens, de oorzaak van angstgevoel
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
relax,  rugpijn,  slaap,  stress