Eucalyptus globulus bio

Eucalyptus globulus bio

Een verzachtende, verfrissende essentiële olie die het comfort van de luchtwegen bevordert. In de winter kan ze, wanneer ze aangenaam gecombineerd wordt met citrusessences, zachtjes verspreid worden om de atmosfeer te zuiveren. De typische kamfernoten maken het een van de essentiële oliën die je in je winterkit moet opnemen.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

De etherische olie van bio Eucalyptus globulus wordt hoofdzakelijk gebruikt voor aandoeningen aan de luchtwegen. Als verdamping, infusie of enkele pure druppels in een koffielepel honing bijvoorbeeld.

In tegenstelling tot de eucalyptus radiata is de eucalyptus globulus verspreid over de hele wereld. In het Middellandse-Zeegebied heeft zij gediend voor de herbebossing en de drooglegging van moerasgebieden. Ze bestaat natuurlijk uit 1,8 cineol, monoterpenolen, monoterpenen en een beetje ketonen. Het cineol gehalte kan heel hoog zijn, wat vaak een menselijke interventie, of "correctie", onthult en dat als doel heeft dit ingrediënt te concentreren. Wij zorgen ervoor dat het cineol gehalte van deze etherische olie niet meer dan 75 % is. Onze etherische olie bevat 73,29 % cineol!  

De eucalyptus globulus is een sterk expectorans en mucolyticum. Ze wordt bij voorkeur gebruikt voor aandoeningen aan de lagere luchtwegen: bronchitis, longontsteking (pneumonie), bepaalde vormen van astma met bronchiale verstopping, emfyseem,.. Daar ze krachtig is, moet men haar voorzichtig gebruiken wanneer men haar op de huid gebruikt. Bekijk met name het boek (niet vertaald) van André Bitsas: Aromathérapie Corps et Ame.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Zoals alle etherische oliën die rijk zijn aan cineol (vroeger "eucalyptol" genoemd), stimuleert ze op mentaal vlak. Het spreekt voor zichzelf dat de eucalyptus globulus deze eigenschap tot een maximum ontwikkelt, door de geest tot een scherper en helder inzicht te brengen. Als verdamping kan ze zelfs voorzien worden om de meditatieve staten te begeleiden. Opgelet dat de verdamping discreet blijft, anders wordt ze snel benauwend.

Aromatische identiteit
Karakter van het hout
Bio
Ja
Emotionele impact
De helderheid en de mentale scherpte begunstigen
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
ademhaling,  verkoudheid en lopende neus,  winteraandoeningen