Eucalyptus radiata bio

Eucalyptus radiata bio

Snelgroeiende aromatische boom. De in Australië inheemse bladeren, die traditioneel door de Aboriginals werden gebruikt, hebben een balsamico- en kamferachtige geur. De olie heeft zich goed aangepast aan het Middellandse Zeegebied en geeft door distillatie een essentiële olie met frisse, doordringende en warme aroma's!

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

De etherische olie van bio Eucalyptus radiata is de ideale partner om winterkwaaltjes tegen te gaan. Ze is rijk aan eucalyptol en werkt doeltreffend bij verkoudheid of verstopte neus. Deze olie is zuiverend, tonisch, antibacterieel en antiviraal, een van de must-haves voor de winter, uit te halen bij griepepidemies, bronchitis, sinusitis en om de weerstand te ondersteunen.


Voorstelling
Deze eucalyptus biedt een etherische olie aan met een goede tolerantie en het wordt overvloedig gebruikt in de aromatherapie. Haar etherische olie bevat monoterpenen, monoterpenolen, en vooral de oxide 1,8 cineol. Dit laatste ingrediënt is in de meerderheid maar overschrijdt niet 70 %.

Eigenschappen*
De etherische olie van eucalyptus radiata is een expectorans. Alleen of in combinatie ontlast ze het ademhalingssysteem. Door haar zachtheid en haar onschadelijkheid, wordt ze doelgericht gebruikt om te strijden tegen aandoeningen van de bovenste luchtwegen: rhinitis, sinusitis, otitis. Ze is een prima keuze in atmosferische verdamping, alleen of in combinatie.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Het is een uitstekend neurotonicum op mentaal vlak, door het geheugen en de intellectuele scherpte te begunstigen. Op dit vlak kan men haar vergelijken met cineol rozemarijn die een zeer gelijkende werking heeft.

Aromatische identiteit
Karakter van het hout
Bio
Ja
Emotionele impact
De helderheid en de mentale scherpte begunstigen
Huidtype
huid met neiging tot acne,  vette huid
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
ademhaling,  algemene tonus,  concentratie,  verkoudheid en lopende neus,  winteraandoeningen