Kruidnagel bio

Kruidnagel bio

Een specerij met typische aroma's, goed weergegeven door de essentiële olie, waarvan de geur doet denken aan tandheelkunde. Met finesse stimuleert en geeft het lichaam en geest energie. De essentiële olie van kruidnagel is spijsverteringsbevorderend en zeer nuttig tijdens reizen naar verre landen. Ze heeft een plaats in de aromatherapiekit van het gezin.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

Etherische olie van bio kruidnagel is natuurlijk van onschatbare waarde bij tandverzorging. Een van de sterkste antioxidanten. Een opmerkelijke essentiële olie die tegelijkertijd vergezelt en beschermt.

De kruidnagelboom uit Madagaskar, de meest voorkomende herkomst, is een vrijgevige boom: men heeft minder dan 100 kg "nagels" nodig om één liter etherische olie te verkrijgen. De etherische olie van kruidnagel bestaat vooral uit een grote hoeveelheid eugenol (bijna 80 %), een molecule van de familie van de fenol, en een ester, eugenylacetaat.

De etherische olie van kruidnagel is sterk antibacterieel en kan vergeleken worden met die van kaneel. Ze is eveneens antispasmodisch en antalgisch (pijnstillend). Deze kwaliteiten maken haar onschatbaar bij de tandverzorging. Het is een tonische etherische olie en het wordt vooral gebruikt door zij wiens denken en helderheid worden belemmerd door de fysieke zwakheid. Het is een parasiticide en in het bijzonder geschikt voor huidparasitosen. Ze is bekend bij de verloskundigen voor haar capaciteit om de bevalling te vergemakkelijken. 
Meer algemeen, is het één van de sterkste antioxidanten die bekend zijn.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Het aroma van etherische olie van kruidnagel is warm, gekruid maar met rondingen. Kruidnagel stimuleert de vitale kracht die nodig is voor het in werking stellen van elke handeling, van elk project. Het is een etherische olie van overgang en renaissance, als het gaat over definitief de rug te keren naar het verleden. 

Aromatische identiteit
Karakter van de specerij
Bio
Ja
Emotionele impact
Zich heropbouwen met zijn eigen krachten
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
algemene tonus,  buikpijn