Helichrysum bio

Helichrysum bio

Een overblijvende plant uit het Middellandse-Zeegebied die houdt van de zon en de zeelucht, en die een kerrieachtige geur verspreidt. Zijn kleine, goudgele, luchtige en lichte bloemen drogen uit maar verwelken niet: hij is "onsterfelijk". Hoewel er vele soorten Helichrysum bestaan, biedt vandaag alleen Helichrysum italicum zo'n edele en kostbare etherische olie. Geoogst net voor de bloei, concentreert hij al zijn subtiliteit.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

  • Samengesteldbloemigen (Asteraceae)
  • Latijnse benaming: Helichrysum italicum
  • Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
  • Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

De plantkundigen stellen de samengesteldbloemigen voor als één van de meest geëvolueerde families van het plantenrijk. Hun etherische olie bevestigt dit! Deze plant met gele bloemen bevindt zich in bepaalde bevoorrechte plaatsen van het Middellandse Zeegebied: Corsica, Sardinië maar ook in de Balkan. Ze bestaat uit esters, dionen (moleculen verwant met de ketonen), sesquiterpenen, monoterpenen, oxides,... Het deel van de dionen (ideaal rond 10 %) en de esters moet significant zijn. In dit opzicht blijft vandaag alleen de afkomst van Corsica optimaal. En het is deze die wij u aanbieden.
Deze etherische olie, verkregen uit de oogst van 2011, bevat bijna 12 % dionen. Opmerkelijk!

Voornaamste bestanddelen van deze etherische olie:

  • italdiones 12 %
  • nerylacetaat 30 %
  • gamma-curcumeen 16 %

De eigenschap die haar van de anderen onderscheidt: de etherische olie van helichrysum maakt het bloed vloeibaar en is een antistollingsmiddel. Ze is opmerkelijk doeltreffend op hematomen ("blauwe plekken") zelfs wanneer ze oud of inwendig zijn. In alle behandelingen van spataders en zware benen zit helichrysum in de samenstelling. Hetzelfde geldt bij alle behandelingen van couperose. Door haar hoog estergehalte is het helichrysum eveneens antispasmodisch.  

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

'Het aroma dat vrij komt uit het helichrysum is zacht, sterk en intens. De etherische olie van helichrysum heeft een intens psychologisch vermogen, in staat de intuïtie, de verbeelding, de creativiteit te stimuleren, inspirator van dromen en illusies. Ze is versterkend en luchtig- men kan zeggen dat ze eveneens de "blauwe plekken van de ziel" verzacht. Ze is zeker "onsterfelijk" ondanks haar broze verschijning. 

Weet evenwel dat deze kwintessens van het "Ile de Beauté" OOK buitengewoon is op emotioneel vlak. Men noemt het helichrysum niet voor niets "onsterfelijk". Men moet ook weten dat het helichrysum dat in de Balkan groeit niet dezelfde intensiteit heeft. 
Ontdek in de geassocieerde producten hieronder de talrijke referenties die, met variabele doses, de sterke biochemie van het onsterfelijk-helichrysum toevoegen.

Aromatische identiteit
Karakter van de bloem
Bio
Ja
Emotionele impact
De intuïtie, de inspiratie en de creativiteit begunstigen,  De verbeeldingen en de dromen begunstigen,  Een emotioneel evenwicht ontwikkelen
Huidtype
gevoelige huid,  rijpe huid
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
blauwe plekken en builen,  zware benen