Helichrysum bio

Helichrysum bio

Een overblijvende plant uit het Middellandse-Zeegebied die houdt van de zon en de zeelucht, en die een kerrieachtige geur verspreidt. Zijn kleine, goudgele, luchtige en lichte bloemen drogen uit maar verwelken niet: hij is "onsterfelijk". Hoewel er vele soorten Helichrysum bestaan, biedt vandaag alleen Helichrysum italicum zo'n edele en kostbare etherische olie. Geoogst net voor de bloei, concentreert hij al zijn subtiliteit.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

Samengesteldbloemigen (Asteraceae)
Latijnse benaming: Helichrysum italicum
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
De plantkundigen stellen de samengesteldbloemigen voor als één van de meest geëvolueerde families van het plantenrijk. Hun etherische olie bevestigt dit! Deze plant met gele bloemen bevindt zich in bepaalde bevoorrechte plaatsen van het Middellandse Zeegebied: Corsica, Sardinië maar ook in de Balkan. Ze bestaat uit esters, dionen (moleculen verwant met de ketonen), sesquiterpenen, monoterpenen, oxides,... Het deel van de dionen (ideaal rond 10 %) en de esters moet significant zijn. In dit opzicht blijft vandaag alleen de afkomst van Corsica optimaal. En het is deze die wij u aanbieden.
Deze etherische olie, verkregen uit de oogst van 2011, bevat bijna 12 % dionen. Opmerkelijk!

Voornaamste bestanddelen van deze etherische olie:
italdiones 12 %
nerylacetaat 30 %
gamma-curcumeen 16 %

Eigenschappen*
De eigenschap die haar van de anderen onderscheidt: de etherische olie van helichrysum maakt het bloed vloeibaar en is een antistollingsmiddel. Ze is opmerkelijk doeltreffend op hematomen ("blauwe plekken") zelfs wanneer ze oud of inwendig zijn. In alle behandelingen van spataders en zware benen zit helichrysum in de samenstelling. Hetzelfde geldt bij alle behandelingen van couperose. Door haar hoog estergehalte is het helichrysum eveneens antispasmodisch.  

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
'Het aroma dat vrij komt uit het helichrysum is zacht, sterk en intens. De etherische olie van helichrysum heeft een intens psychologisch vermogen, in staat de intuïtie, de verbeelding, de creativiteit te stimuleren, inspirator van dromen en illusies. Ze is versterkend en luchtig- men kan zeggen dat ze eveneens de "blauwe plekken van de ziel" verzacht. Ze is zeker "onsterfelijk" ondanks haar broze verschijning. 

Ons advies
Weet evenwel dat deze kwintessens van het "Ile de Beauté" OOK buitengewoon is op emotioneel vlak. Men noemt het helichrysum niet voor niets "onsterfelijk". Men moet ook weten dat het helichrysum dat in de Balkan groeit niet dezelfde intensiteit heeft. 
Ontdek in de geassocieerde producten hieronder de talrijke referenties die, met variabele doses, de sterke biochemie van het onsterfelijk-helichrysum toevoegen.Anti-couperose crème met helichrysum en geranium

Ingrediënten voor 50 ml crème:
6 g bijenwas
15 g plantaardige bernagie olie
18 g plantaardige abrikozenpitolie
20 g hydrolaat van helichrysum
15 druppels etherische olie van helichrysum
10 druppels van etherische olie van geranium rosat (afkomstig uit Egypte voor haar geaccentueerd vleugje roze of Bourbon voor haar nuances)
3 druppels vitamine E
10 druppels pompelmoespitextract

Nodige materialen
Een kom in inox
Een mini-garde
Een keukenweegschaal of een precisieweegschaal
Een kom van 50 ml

Gebruiksaanwijzing:
1. Laat de bijenwas smelten (bain-marie) in de plantaardige abrikozenpitolie
2. Wanneer de bijenwas volledig is gesmolten, haal de kom van het vuur en voeg een scheutje hydrolaat van helichrysum al roerend "in 8-vorm" erbij met behulp van de mini-garde. Vermijd dat de was gaat stollen aan de zijkanten van de kom.
3. Voeg op het einde de etherische olie, de vitamine E en de EPP eraan toe.
4. Doe het in de pot
Deze crème kan zowel 's morgens als 's avonds aangebracht worden op een schoongemaakt gezicht, vooral gericht op de zones van/met couperose.  De crème kan 1 à 2 maanden in de koelkast bewaard worden.  

Contra-indicaties:
- Elke persoon die allergisch is aan één van de bestanddelen van dit recept
- Wordt afgeraden voor zwangere vrouwen gedurende de eerste 3 maanden van de zwangerschap.

Aromatische identiteit
Karakter van de bloem
Bio
Ja
Emotionele impact
De intuïtie, de inspiratie en de creativiteit begunstigen,  De verbeeldingen en de dromen begunstigen,  Een emotioneel evenwicht ontwikkelen
Huidtype
gevoelige huid,  rijpe huid
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
blauwe plekken en builen,  zware benen