Zwarte spar

Zwarte spar

Een natuurlijke energieboost met deze bio etherische olie van zwarte spar. Ideaal bij uitputting, zware vermoeidheid of een zwakke weerstand. Met haar Canadese bosgeur en haar ontstekingsremmende, stimulerende en antiseptische werking is het een essentiële olie om zeker in de winter bij de hand te houden!

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

Dennenfamilie (Pinaceae)
Latijnse benaming: Picea mariana
Etherische olie verkregen door distillatie van naalden
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Deze conifeer uit Canada biedt een etherische olie aan die is samengesteld uit verscheidene monoterpenen en een belangrijke hoeveelheid bornylacetaat (van 25 à 30 %), een ester die kenmerkend is voor de dennenfamilie. Dit laatste ingrediënt verklaart dat het aroma van deze etherische olie meteen verleidt via haar geur. De etherische olie van zwarte spar kan gebruikt worden, zoals die van de grove den, voor haar zuurstofgevende en balsemachtige eigenschappen. Maar het meest frequente en het meest gedocumenteerde gebruik betreft haar hormone-like eigenschappen, door haar capaciteit om de activiteit van de bijnierschors te stimuleren in geval van intense fysieke vermoeidheid, diepe asthenie. 

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

  • Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding, noch bij jonge kinderen.
  • Deze olie kan irriterend zijn wanneer ze puur op de huid wordt gebruikt, verdunnen in plantaardige olie is aangewezen.
  • Stimulerende werking op de bijnieren en de schildklier, vraag advies aan uw arts in geval van een pathologie hieraan gelinkt.
  • Risico op allergie (limoneen): gebruik niet te veel in een mengeling, test de olie eerst aan de binnenkant van uw elleboog (min 48 u voor gebruik) om te zien of er geen reactie optreedt.
  • Elk contact met de ogen vermijden.
  • Buiten bereik van kinderen bewaren.

Aromatische identiteit
Karakter van het hout
Bio
Ja
Emotionele impact
Een emotioneel evenwicht ontwikkelen,  Een sterke eigenwaarde ontwikkelen,  Zijn toestand aanvaarden
Huidtype
huid met neiging tot acne
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
algemene tonus,  winteraandoeningen