Laurier bio

Laurier bio

Deze struik komt oorspronkelijk uit Azië en is nu in het hele Middellandse-Zeegebied te vinden. Bekend sinds de Oudheid en gewijd aan Apollo, werd het gebruikt om kransen te weven ter ere van overwinnaars. De zeer resistente, donkergroene, glanzende bladeren worden in de keuken gebruikt om de smaak van gerechten te versterken. U zult zijn karakteristieke, licht kruidige aroma's herkennen.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

De etherische olie is buitengewoon complex: ze bevat oxiden, monoterpenen, monoterpenolen, een beetje fenolen, esters, ethers, sesquiterpenen, en nog andere bestanddelen in zeer kleine hoeveelheden: meer dan 200 in totaal!

  • Laurierfamilie (Lauraceae)
  • Latijnse benaming: Laurus nobilis 
  • Etherische olie verkregen door distillatie van de bladeren
  • Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Door haar samenstelling is de etherische olie van laurier polyvalent. Ze bestrijdt infecties (bacteriële, virale en mycotische) en ze wordt goed getolereerd door de huid en de slijmvliezen. Haar regenererende eigenschappen staan toe het te gebruiken in de cosmetische aromatherapie om de huid te revitaliseren. Men kan het toevoegen aan een ademhalingsmix. Ze wordt aangeraden voor de moeilijk te verzorgen candidasis. In combinatie met de etherische olie van jeneverbes is het een antigistmiddel en zuivert het de darmen. Ze wordt gewoonlijk gebruikt bij mond- en tandverzorging. Ze harmoniseert het zenuwstelsel op een eerder dynamiserende en neurotonische manier.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Het aroma dat vrijkomt is fris, doordringend, intens en licht gekruid. Laurier is geschikt voor mensen die zich met creatief werk bezighouden, artiesten en iedereen die afhangt van intuïtie en inspiratie. Ze versterkt de moed en het zelfvertrouwen.

De aanmoediging tot beslissingen nemen en in actie komen is een gemeenschappelijk kenmerk voor alle etherische oliën die worden getrokken uit de laurierfamilie: laurier, ravintsara, kruidnagel, …

Bio
Ja
Emotionele impact
De intuïtie, de inspiratie en de creativiteit begunstigen,  Een sterke eigenwaarde ontwikkelen,  Een zwakke wil bestrijden,  Reageren op de moeilijkheid om vooruit te gaan,  Zijn vitale energie bevrijden
Huidtype
huid met neiging tot acne,  vette huid
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
blauwe plekken en builen,  concentratie,  winteraandoeningen,  zelfvertrouwen