Spijklavendel bio

Spijklavendel bio

Zijn Latijnse naam (Lavandula Spica) heeft een verwijzing naar de Vipera Aspis (slangenfamilie) en de mens is al sinds de Oudheid in deze lavendel geïnteresseerd. Over het algemeen wild, gevoelig voor de kou, groeit hij op rotsachtige hellingen op geringe hoogte. De lichtpaarse bloemen, die aan het eind van de zomer worden geoogst, verspreiden frisse en krachtige noten, die terug te vinden zijn in de essentiële olie.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

De spijklavendel groeit op een lagere hoogte dan de echte lavendel. Deze algemene wilde soort groeit op de berghellingen die niet hoger dan 600 m liggen. De drie grootste ingrediënten van haar biochemie zijn linalool (een hedendaagse monoterpenol), cineol en kamfer (of borneon).

  • Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)
  • Latijnse benaming: Lavandula latifolia spica 
  • Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
  • Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

De werking van de etherische olie van spijklavendel zal sterker zijn dan die van de fijne lavendel tegen brandwonden en steken van giftige dieren zoals insecten, schorpioenen,… Haar herstellend vermogen van de huid is ook van toepassing op de behandeling van mycoses en diverse dermatoses. De aanwezigheid van cineol oxide geeft haar slijmafdrijvende en slijmoplossende eigenschappen. Ze is geschikt als basisbehandeling voor ademhalingsaandoeningen. Ze kan overwogen worden om het gewrichtsreuma en de gewrichtskrampen te verminderen. Tonisch, en in het bijzonder hartversterkend, dankzij haar kamfer.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Daar ze krachtig en zuurstofgevend is, drukt ze perfect de fleurigheid en de wilde natuur uit waaruit ze is voorgekomen. Geen verzachte verinnerlijking zoals het geval is bij de fijne lavendel, maar een grote openheid van het hart en de geest voor de afleiding en de verandering.

Het is "de andere lavendel", even onvermijdelijk in de aromatherapie als de echte lavendel.

Aromatische identiteit
Karakter van het gras
Bio
Ja
Emotionele impact
Zich mentaal ontvluchten
Huidtype
droge huid,  gemengde huid,  gevoelige huid,  huid met neiging tot acne,  normale huid,  rijpe huid,  vette huid
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
ademhaling,  hoofdpijn,  insectenbeten en beten van zeedieren,  spierpijnen,  stress,  zonnebrand