Rode Mandarijn bio etherische olie

Rode Mandarijn bio etherische olie

Multifunctionele essentie. Harmoniserend, helpt om te ontspannen, kalmeert de meest nerveuzen en biedt een rustgevende slaap. Het vergemakkelijkt de spijsvertering en brengt een mooie citrustoets in de desserts. Zuiverend, parfumeert aangenaam zelfgemaakte huishoudelijke producten. En, gebruikt als verdamping, zuivert het de lucht en kalmeert de spanningen. Een waar genot met de geur van de kindertijd!

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

De etherische olie van bio rode mandarijn kalmeert en brengt harmonie in het centrale en autonome zenuwstelsel, wat het makkelijker maakt om te ontspannen en in te slapen. Haar fijne, fruitige, lekkere en licht zurige geur valt erg in de smaak bij kinderen. Gebruikt in verdamping, zuivert ze de lucht en kalmeert ze spanningen. Bij inwendig gebruik bevordert ze de vertering.


Voorstelling
Sicilië is dé plaats voor wijnruitfamilies. Deze rode bio mandarijn is benadeeld door het gelimiteerde en onregelmatige aanbod. Haar essentie is nochtans zeer interessant. Ze bevat veel limonen, een beetje minder pinenen en "anthranilaat", een molecule dat, ondanks haar lage aanwezigheid, de sedatieve werking van deze essentie verklaart. Men vindt er echter weinig aldehyden en monoterpenolen terug, vandaar het zachte kenmerk van het aroma.

Eigenschappen*
De essenties van de rode en de groene mandarijn kalmeren en harmoniseren het centrale en het autonome zenuwstelsel. Men kent hen eveneens eetlust- en verteringsbevorderende eigenschappen toe. Ze is perfect voor een aromaverdamper om de lucht te desinfecteren. Eén van de meest gebruikte essenties in de culinaire aromatisatie en in verschillende huishoudproducten.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Het aroma van de rode mandarijnessentie doet ons volledig denken aan het fruit waaruit het is gemaakt. Ze is minder zacht dan de sinaasappel of de pompelmoes en ze heeft geen gebrek aan pikantheid noch frisheid. Ze bevordert de kwaliteit van de slaap waardoor u uw "batterijen kan heropladen". Het aroma van deze variëteit is "lang" en aanhoudend.

Bio
Ja
Emotionele impact
Een affectieve steun zoeken,  Het moment beter beleven
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
moeilijke spijsvertering,  nervositeit en irritatie,  relax,  slaap,  stress