Pompelmoes

Pompelmoes

De pompelmoesboom is een struik die wordt gekweekt in warme en zonnige streken. De vrucht heeft, afhankelijk van de variëteit, roze en zoet of geel en bitter vruchtvlees. In de schil, het buitenste gedeelte van de schil, zijn alle aromatische moleculen geconcentreerd. Deze essence, met zijn soms zoete aroma's, is helder en licht.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

  • Wijnruitfamilie (Rutaceae)
  • Latijnse benaming: Citrus paradisii 
  • Etherische olie verkregen door distillatie van zeste van het fruit
  • Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

De essentie van pompelmoes bestaat uit een belangrijk deel aan limonenen (veel meer dan bij de citroenessentie) en andere, in een veel mindere hoeveelheid, moleculen, wat niet verhindert een zeer bijzonder aroma en specifieke eigenschappen te hebben. Haar aroma is tegelijkertijd zachter, ronder, minder complex en minder hevig dan die van de citroenessentie. Gebruik haar, afwisselend met deze laatste, als verdamping om de ruimtes te desinfecteren. Ze zal waarschijnlijk eerder relaxerend zijn dan tonisch. Ze komt eveneens voor in anti-cellulitis mengsels. Ze zal er gunstig de citroenessentie vervangen. 

Bij inwendig gebruik bevordert deze olie de spijsvertering en de bloedsomloop, draineert ze en helpt ze om gewicht te verliezen. Verwerk haar gerust in uw desserten.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Zoals alle essenties van de wijnruitfamilies, linken we haar met de kindertijd en diens geestesgesteldheid die vrij is van alle existentiële vragen. Daar ze minder krachtig is dan de citroenessentie, zal ze de gevoelige kant van onze kinderlijke dimensie aanwakkeren. Verschaft vreugde, brengt ons terug in het nu.

De essentie van pompelmoes nodigt ons uit om er helemaal te "zijn", om te "stalen" zoals de vrucht zelf, met tact en delicatesse. Dat maakt dat ze een helend effect heeft, daar ze ieder stimuleert om in zijn kracht te gaan staan, zelfs in moeilijke omstandigheden. Op haar manier is het zelf een goed antidepressivum.

Niet vreemd dat ze kan overwogen worden om zieke of teruggetrokken mensen, zelfs mensen in terminale fase van erge ziektes, te helpen.

Gebruik haar hiervoor als verdamping, verwerkt haar in een massageolie of breng haar puur aan op de huid (bv. aan de binnenkant van de polsen, om in te ademen), maar vermijd om u dan aan de zon of het daglicht bloot te stellen onmiddellijk erna.

Het paradijsfruit, als men verwijst naar haar Latijnse titel! Als het waar is, is het paradijs een delicate en geraffineerde plaats ... Aromatische identiteit
Karakter van het fruit
Bio
Ja
Emotionele impact
De helderheid en de mentale scherpte begunstigen,  Zich uitdrukken wanneer men in zichzelf is gekeerd, aan mutisme lijdt,  Zijn emoties uitdrukken,  Zijn vitale energie bevrijden
Huidtype
gemengde huid,  huid met neiging tot acne,  vette huid
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
afslanken,  relax,  slaap,  stress,  zelfvertrouwen