Zwarte peper

Zwarte peper

ZWARTE PEPER bio Certisys Voor fysieke en emotionele steun: de etherische olie van zwarte peper is pijnstillend, helpt ophoesten, is digestief en afrodisiacum.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

  • Peperfamilie (Piperaceae)
  • Latijnse benaming: Piper nigrum 
  • Etherische olie verkregen door distillatie van het fruit
  • Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Nuttige opmerking: het is natuurlijk het verdampte deel van de peper, zonder de piperine "dat piekt". De etherische olie bestaat vooral uit sesquiterpenen en monoterpenen. Andere belangrijke moleculen zijn aanwezig in zeer kleine hoeveelheden.

De etherische olie van zwarte peper helpt ophoesten. Het is een stimulerend digestief. Ze is antalgisch (pijnstillend). Haar stimulerend effect wordt uitgeoefend op het geheel van functies van het organisme. Het is een uitstekend afrodisiacum.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Een warm en doordringend aroma waarvan de opwekkende kracht wordt uitgeoefend in twee fases: de etherische olie brengt een zowel fysieke als emotionele steun dat aan de mentale en zenuwcapaciteiten (concentratie, levendigheid van de geest,…) toestaat zich volledig te bevrijden.

Uitstekend bij massage (tonisch en, natuurlijk, afrodisiacum), zuiver of in combinatie.

Aromatische identiteit
Karakter van de specerij,  Karakter van het fruit
Bio
Ja
Emotionele impact
De helderheid en de mentale scherpte begunstigen,  Zijn vitale energie bevrijden
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
ademhaling,  algemene tonus,  moeilijke spijsvertering,  spierpijnen,  verlies of daling van libido vrouw