Bittere Sinaasappe

Bittere Sinaasappe

De bittersinaasappelboom is een doornige struik die in de zomer kleine, delicaat geurende witte bloemen geeft. De jonge scheuten zijn dan bedekt met kleine vruchten in wording, die lijken op "kleine korrels". Hun distillatie geeft ons een essentiële olie met citrus, bloemige en fruitige noten.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

De etherische olie van bittere sinaasappel, of bigarade, is verkregen door de distillatie van jonge twijgjes met zeer klein fruit in het begin van hun ontwikkeling en gelijkwaardig aan "kleine zaadjes". De bekendste kwaliteit komt uit Paraguay. De "bio" certificatie geeft aan dat ze geproduceerd wordt door de Indianen van dit land en die zo correct kunnen leven van hun omgeving en er blijven. De etherische olie van bittere sinaasappel bestaat uit monoterpenen, (vooral) esters, monoterpenolen, sesquiterpenen,...

  • Wijnruitfamilie (Rutaceae)
  • Latijnse benaming: Citrus aurantium var. amara
  • Etherische olie verkregen door distillatie van de bladeren
  • Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

De bittere sinaasappel is bij uitstek een olie van esters, haar dominerend biochemisch bestanddeel. In de aromatische biochemie harmoniseren de esters en brengen terug tot de essentie. Ze regulariseert doeltreffend het hart- en ademhalingsstelsel. In synergie draagt ze bij tot het kalmeren van de spasmodische hoest. Men kan gebruik maken van de anti-inflammatoire werking van de etherische olie van bittere sinaasappel door haar te gebruiken voor gewrichtspijnen, ontstaan door emotionele en zenuwproblemen. Door haar zuiverende en anti-inflammatoire werking, is de etherische olie van bittere sinaasappel een huidtonicum dat men eerder gebruikt voor de gemengde en vette huid.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Men is ver van de zachtheid van de essenties die worden geëxtraheerd uit de schil van de sinaasappels, die fruitig is en die ons doet denken aan onze kindertijd. De etherische olie van bittere sinaasappel bevrijdt een fris, jeugdig, omhullend aroma, waar een zekere bitterheid doorkomt. De etherische olie van bittere sinaasappel verzacht, beschermt en verzekert de harten die gewond en geraakt zijn door een slecht ervaren eenzaamheid.

Het verschil tussen de bittere sinaasappel en de oranjebloesem ziet men vooral aan de reuk, in termen van nuances en intensiteit. De bittere sinaasappel is minder exclusief en wordt gemakkelijk gecombineerd, bijvoorbeeld bij fijne lavendel om een zeer klassieke antistress basis samen te stellen.

Aromatische identiteit
Karakter van het hout
Bio
Ja
Emotionele impact
Een affectieve steun zoeken,  Een emotioneel evenwicht ontwikkelen,  Gesteund worden tijdens een moeilijke periode,  Het hart opbeuren
Huidtype
gemengde huid,  huid met neiging tot acne,  vette huid
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
relax,  slaap,  stress