• Dennenfamilie (Pinaceae)
  • Latijnse benaming: Tsuga canadensis 
  • Etherische olie verkregen door distillatie van de naalden
  • Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Deze Canadese "hemlockspar" is echt niet "nog een harsachtige", dat is wat een verrassend complexe biochemie openbaart: monoterpenen natuurlijk (een beetje limonenen deze keer), maar ook esters (meer dan 30 %), monoterpenolen, ketonen, sesquiterpenen,…

De algemene kenmerken van de etherische oliën van dennenfamilies vindt men hier terug maar de sterke aanwezigheid van esters (meer dan 30 % van bornylacetaat) introduceert een bestanddeel van evenwicht en harmonie. Deze moleculen corrigeren elke vorm van dystonie van het autonome zenuwstelsel. Deze etherische olie wordt overwogen om te strijden tegen verschillende ademhalingsaandoeningen die samen gaan met spasmen en mucosale congestie. Bij plaatselijk gebruik verzacht ze de spier- en gewrichtspijnen.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Deze etherische olie steunt personen wiens nerveuze zwakte en de verminderde waardering van zichzelf aanzetten tot compulsieve en afhankelijke gedragingen (van voedsel, tabak, drugs). Ze helpt afstand te nemen ten opzichte van ons eigen zwakheden en zich niet door haar te laten meeslepen in toestanden als  zenuwinstorting, of zelfs paniekaanvallen. Ze ondersteunt personen om op het einde van hun leven de weg te aanvaarden die zich aankondigt. 

Een volledig portret van een wijze.

Aromatische identiteit
Karakter van het hout
Bio
Ja
Emotionele impact
Zich bevrijden van een mentale toestand dat verlamt
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
ademhaling,  relax,  winteraandoeningen,  zelfvertrouwen