Rozemarijn-cineol

Rozemarijn-cineol

De Latijnse naam betekent Zeedauw en is een emblematische plant van het mediterrane struikgewas die veel in de keuken wordt gebruikt. Deze struik, die bijzonder goed bestand is tegen zeestralen, groeit op dorre, kalkhoudende grond en heeft kleine, dikke, naaldachtige bladeren. Hij bloeit bijna het hele jaar door en geeft ons een essentiële olie met frisse, dynamische aroma's.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)
Latijnse benaming: Rosmarinus officinalis cineoliferum 
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Deze cineol rozemarijn is bijzonder overvloedig aanwezig in Noord-Afrika. Haar etherische olie bestaat uit veel oxiden (1,8 cineol), monoterpenen, monoterpenolen, ketonen (kamfer,..). Door haar samenstelling doet deze etherische olie ons denken aan die van de eucalyptus radiata, maar geeft de typische gemeenschappelijke personaliteit van alle rozemarijnen weer.

De etherische olie van cineol rozemarijn is aangewezen bij infecties van het ademhalingssysteem: verkoudheid, sinusitis, oorontstekingen,… Ze is hoeststillend, expectorans en mucolytisch. De etherische olie van cineol rozemarijn biedt, bij voorkeur in combinatie, een antalgisch effect bij uitwendig gebruik. Ze stimuleert de bloedcirculatie en tonifieert de spieren. Ze bevordert het geheugen en de concentratie.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

De etherische olie van cineol rozemarijn, met een fris, doordringend en luchtig aroma, verdrijft de mentale verwarring en zorgt voor heldere gedachten. Dit personage is zeer luchtig en zeer vlug van begrip.

Deze etherische olie beperkt zich niet tot het productiever maken van de geest. Ze verhoogt het potentieel van elke aromatische mengeling waarmee ze wordt gecombineerd, het is te zeggen, dat ze deze doeltreffender maakt. Een zeer coherent portret…

Aromatische identiteit
Karakter van het gras
Bio
Ja
Emotionele impact
De helderheid en de mentale scherpte begunstigen,  Het hoofd koel houden
Huidtype
gemengde huid,  huid met neiging tot acne,  normale huid,  rijpe huid,  vette huid
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
ademhaling,  algemene tonus,  concentratie