Verbenon Rozemarijn bio etherische olie

Verbenon Rozemarijn bio etherische olie

Dé essentiële olie voor het spijsverteringscomfort, die reguleert, ontgift en afvoert. Ook gebruikt in cosmetica, zuivert en verstevigt de hoofdhuid en het haar. Biedt haar zuiverende en helende voordelen voor de probleemhuid en regenereert de beschadigde of rijpe huid. Het is de essentiële olie van het herwonnen evenwicht.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

Deze soort rozemarijn bevindt zich in Corsica en Zuid-Afrika. Haar etherische olie onderscheidt zich vrij duidelijk van de twee andere chemotypes van de soort - die van cineol en kamfer - door haar complexiteit: de etherische olie bevat monoterpenen, ketonen (kamfer in gematigde hoeveelheid, maar vooral verbenone), een ester (bornylacetaat), en 1,8 cineol met een zeer laag gehalte.

Ze zuivert de lever en de galblaas. Ze is mucolytisch (lost het slijm op) en lipolytisch (lost vetten op). Het is een uitzonderlijk stimulerend middel en regulator van het organisme. Als synergie matigt ze de toxiciteit van de antibacteriële etherische oliën met fenol. Ze verzacht de zenuwstoornissen, en in het bijzonder hartstoornissen (hartkloppingen, ritmestoornissen). Het is eveneens een huidtonicum dat men kan gebruiken als antirimpel of om de heling te versnellen.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Het aroma van de etherische olie van rozemarijn verbenone geeft haar rijkdom en haar evenwicht weer: warm, complex, doordringend. Etherische olie voor evenwicht en harmonie: ze helpt zich te ontdoen van de gedragingen van verslaving en innerlijke drang.

Aromatische identiteit
Karakter van het gras
Bio
Ja
Emotionele impact
De helderheid en de mentale scherpte begunstigen,  Een emotioneel evenwicht ontwikkelen,  Zich bevrijden van afhankelijkheden, nefaste gewoontes,  Zich bevrijden van de negatieve gevoelens, de oorzaak van angstgevoel
Huidtype
droge huid,  gemengde huid,  huid met neiging tot acne,  rijpe huid,  vette huid
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
ademhaling,  ontgiften,  winteraandoeningen