Geranium Rosat Bourbon

Geranium Rosat Bourbon

Dit aroma, dat vrij dicht bij het parfum van de roos staat, is afkomstig van de bladeren van de plant en biedt ons groene, vasthoudende, bloemige olfactorische accenten die we spaarzaam zullen gebruiken. De roosgeranium komt voor in verschillende tropische gebieden zoals Zuid-Afrika, de Indische Oceaan, Egypte, het eiland Réunion...al eeuwenlang gecultiveerd voor zijn aromatisch loof.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

Men vindt deze soort terug in verschillende tropische zones: Afrika, eilanden van de Indische Oceaan, China (Yunnan)… Deze "cultivar" uit de Indische Oceaan, afkomstig van Madagaskar, bevat diverse monoterpenolen en esters, sesquiterpenolen, sesquiterpenen, aldehyden, ketonen,... Het vleugje rose is er minder uitgesproken dan in de Egyptische cultivar. De geranium Bourbon bezit de meest complexe biochemie en een meer gevarieerd palet van nuances.

De etherische olie van bio geranium rosat, met haar zachtheid en haar parfum, is een gekend huidtonicum met herstellende, adstringerende en helende vermogens. De goede keuze bij natuurlijke verzorgingsproducten anti-aging en anti-acné, waaraan ze een rozengeur geeft. Antibacterieel, bloedstelpend en helend, verzacht ze menige huidaandoeningen en neusbloedingen.

De etherische olie van geranium rosat is antibacterieel, anti-inflammatoir, antifungicide en hemostatisch (remt de hemorragie, zoals de cisteroos). In de praktijk maken haar bijeengebrachte kwaliteiten, alsook haar zachtheid en haar parfum, er een huid tonicum van met herstellende, adstringerende en helende vermogens. In combinatie met de citroen eucalyptus regelt het de pancreas. De etherische olie van geranium rosat houdt de muggen weg. Ze harmoniseert het zenuwstelsel en ze is geschikt om het zenuwachtige, asthenische en angstige karakter dynamischer te maken.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

De geranium heeft minder oneffenheden dan haar Egyptische homoloog en openbaart reuknuances die zachter en citroenachtiger zijn. Op psycho-emotioneel vlak onthult deze etherische olie een zeer zachte en scherpzinnige personaliteit. Ze kent geen gelijke om de overdaad van een karakter te verdoezelen, om het even welke. Ze realiseert deze schitterende prestatie door haar eigen aanwezigheid, zonder iets op te dringen.   

Aromatische identiteit
Karakter van het gras
Bio
Ja
Emotionele impact
Een emotioneel evenwicht ontwikkelen,  Een sterke eigenwaarde ontwikkelen,  Zich bevrijden van de negatieve gevoelens, de oorzaak van angstgevoel
Huidtype
gemengde huid,  huid met neiging tot acne,  normale huid,  rijpe huid,  vette huid
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
zonnebrand