Balsemspar

Balsemspar

Zoals haar naam het aangeeft, heeft deze etherische olie van bio Balsemspar een balsemachtige werking, ze is ook zuurstofgevend en heeft een aseptische werking op de omgevingslucht.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

  • Dennenfamilie (Pinaceae)
  • Latijnse benaming: Abies balsamea 
  • Etherische olie verkregen door distillatie van de naalden
  • Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Balsemspar is de meest noordelijke onder de aanwezigen van de dennenfamilie. Het wordt gekenmerkt door een grote weerstand aan kou. De etherische olie van balsemspar bevat veel monoterpenen (niet alleen pinenen maar ook een hoog percentage aan limonenen) en esters.

De eigenschappen van de etherische olie van balsemspar zijn vergelijkbaar aan die van de grove den op gebied van de ademhaling. Het hoge percentage aan monoterpenen verklaart een zuurstofgevende en balsemachtige werking en natuurlijk een sterk aseptische werking van de omgevingslucht. De esters voegen er een antispasmodische werking aan toe. Men zal Abies balsamea appreciëren om een moeilijke ademhaling, veroorzaakt door astma, chronische bronchitis,... te verlichten.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Deze etherische olie is eenvoudig en zonder omwegen, wat zich reeds openbaart door de ontdekking van haar aroma: houtachtig, harsachtig, fruitig. Zoals een groot aantal harsachtigen, bestrijdt de balsemspar de stress toestanden die gepaard gaan met mentale uitputting en chronische vermoeidheid.

De "echte" kerstboom. De geur van zijn etherische olie bevestigt het volledig in deze rol. 

Aromatische identiteit
Karakter van het hout
Bio
Ja
Emotionele impact
Een affectieve steun zoeken,  Het moment beter beleven,  Zijn vitale energie bevrijden
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
ademhaling,  algemene tonus,  spierpijnen