Ceylankaneel bio

Ceylankaneel bio

Deze essentiële olie, die in gebak wordt gebruikt vanwege haar typische smaak, heeft krachtige, warme aroma's en een troostende geur. Ze is tonifiërend, ondersteunt het lichaam en verhoogt de vitaliteit. Vooral handig als je op verre reizen bent, waar hygiënische omstandigheden delicaat zijn, is het een must-have in je reiskit.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

De schors van de "echte" kaneelboom produceert een etherische olie die merendeels kaneelaldehyde bevat, een bijzondere aldehyde, sterk antibacterieel, maar ook fenolen (eugenol), esters, oxiden, sesquiterpenen,… Te noteren: de Chinese kaneelboom (Cinnamomum cassia), ook wel "kassie kaneel" genoemd, een nauwverwante soort, produceert doorheen zijn bladeren een relatief vergelijkbare etherische olie.

De etherische olie van kaneel is zeer sterk antibacterieel. Ze wordt voornamelijk gebruikt voor gastro-intestinale infecties en tropische infecties. Het is eveneens een goed wormafdrijvend middel. De etherische olie van kaneel zal handelen als een darmregulator die haar effect uitoefent naargelang het terrein, of nu de diarree of de constipatie behandeld moet worden. Wat ook de aanbevolen gebruiksaanwijzingen zijn door de literatuur, de etherische olie van kaneel vereist overvloedig verdund te worden.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Het aroma van de etherische olie is gemakkelijk herkenbaar: intens, warm, "zoet",… Haar tonisch effect van vitale energie gaat gepaard met een euforiserend en bevrijdend effect van allerlei inhibities.

Aromatische identiteit
Karakter van de specerij
Bio
Ja
Emotionele impact
Zich bevrijden van een mentale toestand dat verlamt
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
algemene tonus,  buikpijn,  moeilijke spijsvertering,  verlies of daling van libido vrouw