Tijm Thymol

Tijm Thymol

Energieke essentiële olie, krachtig tonicum, essentieel in de winter om de luchtwegen of de spijsvertering te ontlasten. Verwarmend, en gekend om gewrichtsklachten te verlichten. Stimuleert het lichaam en nodigt uit om zich met energie te verdedigen.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

Omwille van het weerstandsverhogende vermogen van Thymol tijm (of rode tijm) werd dit kruid ook "het antibioticum van het arme volk" genoemd.

Als de linalol-tijm een tijm is van onregelmatige terreinen, is de rode tijm meer een tijm voor vlaktes. Haar etherische olie bestaat vooral uit thymol, fenol -kenmerkend voor de soort-, monoterpenen, waaronder het paracymeen met een antalgische percutane werking, en een beetje monoterpenolen.

Men kan de etherische olie van thymol-tijm koppelen aan de andere etherische oliën met fenol, zoals die van oregano en bonenkruid. Ze openbaart haar specifiek karakter in geval van chronische infecties. Ze verzacht de pijn ten gevolge van artrose. Ze dynamiseert de personen die zijn verzwakt door een gebrekkig immuunsysteem.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Het aroma dat vrijkomt is warm, doordringend en aardachtig. Rode tijm adresseert zich tot personaliteiten die gehecht zijn aan een hoger objectief maar dat is afgeremd en belemmerd door een broze vitaliteit en een gebrekkige vastberadenheid.

Aromatische identiteit
Karakter van het gras
Bio
Ja
Emotionele impact
Reageren op de moeilijkheid om vooruit te gaan,  Zijn instinctieve sterkte terugvinden,  Zijn vitale energie bevrijden
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
ademhaling,  algemene tonus,  immuniteit,  keelpijn,  plasproblemen,  winteraandoeningen