Pepermunt

Pepermunt

Er zijn veel verschillende soorten munt: er zijn wel 600 verschillende soorten. Pepermunt is een hybride van watermunt en groene munt. De plant wordt geteeld in Europa, de Verenigde Staten en India en wordt traditioneel gebruikt als aftreksel. Deze kruidachtige plant met een sterk karakter houdt van vochtige ruimtes, wortels in de koelte en bladeren in de zon! De etherische olie heeft een zeer frisse, muntachtige, levendige en doordringende geur.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

Bio etherische olie van pepermunt werkt doeltreffend tegen migraine en hoofdpijn, dankzij de pijnstillende en verkoelende eigenschappen. Ook gebruikt om op natuurlijke wijze misselijkheid tegen te gaan, wagenziek zijn, en om de spijsvertering te bevorderen. De tonische en dynamische geur stimuleert de concentratie en helpt het hoofd helder te houden.

Haar biochemische bouwstijl groepeert zich rond twee ingrediënten: menthol, een monoterpenol en menthon, een keton. Daarnaast vindt men er ook esters, oxiden en sesquiterpenen terug.

De etherische olie van pepermunt is sterk tonisch, zelfs hypertensief. Ze stimuleert de spijsvertering, draineert de lever en neemt deel aan haar regeneratie. Ze is doeltreffend tegen misselijkheid, behalve bij zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. In kleine hoeveelheid combineert men haar met verschillende etherische oliën die gunstig zijn voor de ademhaling. Ze is zeer gereputeerd voor haar antalgische (pijnstillend), sterke en snelle werking. Ze wordt gebruikt om de zona te bestrijden. Ze stoot insecten af, is wormverdrijvend en parasieten bestrijdend.

Op cosmetisch vlak gebruikt men het om de verwijde bloedvaten te verstevigen en voor haar verstevigende werking, in het bijzonder op de zachte weefsels.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

De etherische olie van pepermunt verspreidt een scherp, doordringend en bedwelmend aroma. Men bevestigt op dit vlak de basiseigenschappen van deze etherische olie die op mentaal vlak handelt: ze stimuleert de geest, maakt de ideeën duidelijk en vergemakkelijkt de concentratie. 

Aromatische identiteit
Karakter van het gras
Bio
Ja
Emotionele impact
De helderheid en de mentale scherpte begunstigen,  Het hoofd koel houden
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
blauwe plekken en builen,  concentratie,  hoofdpijn,  misselijkheid,  moeilijke spijsvertering,  slechte adem,  verkoudheid en lopende neus,  zware benen