Wierook of olibanum

Wierook of olibanum

Het is een kleine struik uit de omgeving van de Rode Zee, die wortelt in een bodem die wordt gedomineerd door marmer en kalksteen, en die een gom-hars afscheidt dat hem beschermt tegen barre klimatologische omstandigheden. De insnijding van zijn stam doet hem verschijnen in de vorm van "tranen", die sinds mensenheugenis worden gebruikt bij fumigatie om religieuze plechtigheden te begeleiden. De destillatie ervan levert een essentiële olie op met een onvergelijkbaar aroma: vol, zoet, balsamico en houtachtig.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

Botanische familie van Burseraceae
Latijnse benaming: Boswelia carterii
Etherische olie verkregen door distillatie van de aromatische hars (oleohars)
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door BE-BIO-01

Belangrijkste bestanddelen :
alpha pineen, alpha tujeen : 45 %
limoneen : 6 %
myrceen : 5,5 %
viridiflorol : 4 %
sesquiterpenen
monoterpenolen   

Het parfum dat sinds de oudheid zoveel religieuze ceremonies heeft begeleid, komt van een boom dat men terugvindt in het Rode Zeegebied. Men maakt een snee in de stam om een hars op te vangen dat dient voor de traditionele uitroking, maar dat men ook kan distilleren om er een etherische olie van te krijgen. De etherische olie van olibanum bestaat uit monoterpenen, sesquiterpenen en monoterpenolen.  

De etherische olie van olibanum ondersteunt het ademhalingssysteem, verzwakt door chronische bronchopulmonaire problemen zoals astma. Ze versterkt de ademhaling, maakt haar zowel trager als dieper. Ze wordt eveneens gebruikt als huidtonicum door het toe te voegen aan een plantaardige olie of een plantaardige basiscrème.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

De etherische olie van olibanum verheft de geest, geeft hem hoogte om hem beschikbaar te maken voor meditatie. Ze opent tot de spiritualiteit, ze geeft toegang tot een mentaal universum waar er geen plaats meer is voor ordinaire zorgen. 

Wierook wordt te veel gebruikt onder de vorm van stokjes en andere kegeltjes voor uitroking waarvan de gecarboniseerde rookkringen niet alleen weldaden brengen. Verkies zuivere of natuurlijke etherische oliën.

Aromatische identiteit
Karakter van de hars
Bio
Ja
Emotionele impact
Beschikbaar zijn voor meditatie, voor de spirituele openheid,  Een capaciteit van onthechting ontwikkelen,  Zich bevrijden van een mentale toestand dat verlamt
Huidtype
droge huid,  rijpe huid
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
ademhaling,  relax