Groene of zachte munt bio essentiële olie

Groene of zachte munt bio essentiële olie

Een aromatische plant die reeds in 2000 v. Chr. in China en Egypte gecultiveerd werd. Een hoog, vertakt kruid met gebladerde, kruisvormige bladeren en paarse bloemen. Het wordt in de keuken gebruikt om "muntthee" te maken of om bepaalde Aziatische gerechten te begeleiden. Geoogst op het moment van de bloei, geeft het een essentiële olie met een heerlijke geur van chlorofyl, groen, fris en stimulerend.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)
Latijnse benaming: Mentha viridis
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende plant
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys BE-BIO-01

Voornaamste bestanddelen:
carvon: 61 %
limoneen: 18 %
cineol: 1,7 %

Deze "echte" munt bevat veel carvon, een keton. Ze is dus verboden voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, alsook voor personen die lijden aan zenuwziekten. Dit gezegd zijnde, beschikt ze over een originele, niet-oninteressante persoonlijkheid. Het volstaat het spaarzaam te gebruiken, bij alle soorten toepassingen.

Bij uitwendig gebruik vergemakkelijkt ze de spijsvertering (ze beschikt over hetzelfde dominerende ingrediënt als dille of karwij). Daar ze anticatarraal en mucolytisch is, helpt ze de overbelaste luchtwegen vrij te maken. Ze beschikt volgens P. Franchomme over kalmerende eigenschappen ter hoogte van de kleine hersenen en het verlengde ruggenmerg, wat haar duidelijk van de Mentha piperita onderscheidt. Op cosmetisch vlak is ze adstringerend en helpt ze bij het herstel- een uitstekende "tensor"! De lage doses van de cosmetische aromatherapie (1 à 3 %) zijn optimaal en mogen niet overschreden worden.
Ze zal ongetwijfeld nuttig zijn bij een atmosferische verdamping wanneer men het combineert. Opgelet: altijd met kleine hoeveelheden gebruiken want men beschouwt haar als "maskeermiddel", dit wil zeggen dat ze de basisgeur van uw samenstelling zal beperken of maskeren.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Men kan zich, door de ketonen, verwachten aan een cefale werking. De helderheid van de geest die ze veroorzaakt is echter ruim gematigd door deze verzachtende eigenschap die we haar toekennen. Het is bij uitstek een kruid identiteit, wat altijd een gekenmerkt karakter voorspelt door de terughoudendheid. 

Een heel herkenbare geur: die van kauwgom met chlorofyl.
Ze heeft dus haar plaats in de culinaire aromatherapie. Men beschouwt haar als één van de beste smaakstoffen om te combineren met chocolade!

Aromatische identiteit
Karakter van het gras
Bio
Ja
Emotionele impact
De helderheid en de mentale scherpte begunstigen
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
ademhaling,  moeilijke spijsvertering,  nervositeit en irritatie,  verkoudheid en lopende neus