Karwij

Karwij

De etherische olie van bio Karwij heeft een warm fruitig aroma dat lichaam en geest helpt te verteren.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

Schermbloemenfamilie (Apiaceae of Umbelliferae)
Latijnse benaming: Carum carvi
Etherische olie verkregen door distillatie van zaden
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

De schermbloemigen (apiaceae of umbelliferae) zijn overvloedig aanwezig op de hele planeet, Europa inbegrepen. Verschillende onder hen leveren ons een etherische olie: anijs, karwij, koriander, venkel,… De etherische olie van karwij bestaat uit monoterpenen (vooral limonen) en ketonen (vooral karwij, meer dan 50%).

Ze stimuleert de digestieve secretie, bevordert de spijsvertering. Men raadt haar vooral aan voor de dyspepsia nervosa. Ze is mucolytisch. Men apprecieert eveneens haar werking op de ademhalingsaandoeningen met overvloedig slijm. Bij gewone doses is ze een stimulerend middel van de aromatherapie. Als gematigde verdamping apprecieert men haar zuiverende en aseptische werking.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

De aroma die vrijkomt is warm, herinnert ons aan anijs en is eerder fruitig. De etherische olie van karwij oefent een neurotonisch en antidepressief effect uit. Ze harmoniseert het geheel van digestieve functies, frist de geest op en scherpt haar aan door haar buitengewone stimulerende werking.

Men kan haar vergelijken met dille, waarvan de etherische olie van karwij in zeker zin "het hogere niveau" is. Maar de impact op de spiritualiteit, de macht van introspectie en intuïtie is identiek.

Aromatische identiteit
Karakter van de specerij
Bio
Ja
Emotionele impact
De helderheid en de mentale scherpte begunstigen
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
ademhaling,  moeilijke spijsvertering