• Eco

  Bio hydrolaten

  Korenbloem bio hydrolaat

  2 Reviews

  Gedistilleerd met bronwater, is dit puur hydrolaat van korenbloem de beste vriend van vermoeide en gevoelige ogen. Gebruikt op kompressen om de ogen te reinigen en te verzachten van mensen die lang voor een scherm zitten. Kan ook op het gelaat gebruikt worden als tonicum om de huid te verlichten, roodheid of huidaandoeningen te verzachten en de huid te verfrissen.

  Read more

  € 5,19

  En Stock

  DLUO du lot actuel : 10/2022

  Centaurea cyanus
  Hydrolaat afkomstig van de biologische landbouw, gecontroleerd door Certisys

  Gemiddelde pH-waarde 4,8
  Bloeiende plant, zachte geur
  Voedingskwaliteit


  Verpakking van 200 ml : buitenkant flesje in alu, binnenkant in hars zonder bisphenol A, voor een optimale gezondheidsbilan (geen overdracht) en CO2-bilan (licht en herbruikbaar).
  Verpakking per liter: PET, stevig en onschadelijk plastic op voorwaarde het niet opnieuw te gebruiken, te recycleren na het eerste gebruik. 


  Is geschikt voor vermoeide ogen en oogcontouren, revitaliseert de vermoeide huid. Men gebruikt het als oogbad of op kompressen om de ogen te verzachten van personen die lang voor een scherm zitten.
  Zowel bij inwendig als uitwendig gebruik is het geschikt voor prikkelbare personen en waarvan de emoties overlopen. Men kan het combineren met de hydrolaten van fijne lavendel, rooms kamille of helichrysum. 
  Het is praktisch een verzachtende gel te bereiden voor de oogcontouren door het hydrolaat van korenbloem te verdikken met een beetje xanthaangom. Men doet een kleine hoeveelheid xanthaangom in het hydrolaat, bestrooien om klontertjes te voorkomen, en men roert om een mooie homogene gel te bekomen. De handeling is gemakkelijk, snel en gebeurt op kamertemperatuur.   

  Opgelet door de aanwezigheid van fotohormonen met oestrogeen-like-effect is het inwendig gebruik in het eerste trimester van de zwangerschap af te raden.


  Ons advies

  Men kan dit hydrolaat zonder probleem gebruiken voor volwassenen, kinderen, dieren, … Om alle soorten oogproblemen - in het bijzonder gelinkt aan allergieën - even doeltreffend te kunnen behandelen, moet men een uitzonderlijke tact hebben. Deze mooie korenbloem met blauwe bloemen is er duidelijk één. 

  Intern gebruik : 1 tot 2 eetlepels in een liter water

  Referentie
  HACECYB200
  Op voorraad
  9679 Items
  Beschikbaarheidsdatum:
  2005-04-09

  Huidtype
  droge huid
  gemengde huid
  gevoelige huid
  normale huid
  rijpe huid
  Gezicht
  donkere kringen en wallen onder de ogen
  gevoeligheden
  rimpels en kraaienpootjes
  Eco
  Oui

  Commentaar

  2 Reviews

  U spreekt het beste over onze producten!

  Related articles on blog