• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Bio hydrolaten

  Hamamelis bio hydrolaat

  Het hydrolaat van bio Hamamelis (toverhazelaar) heeft een sterk samentrekkende werking en geeft kracht aan de huid die vatbaar is voor eczema of psoriosis. Ze is ook nuttig in geval van couperose, voor de gevoelige huid die vatbaar is voor rode vlekken ... Bevordert de doorbloeding van de huid en verzacht kloven, winterhanden en -voeten.

  Meer lezen

  € 6,56

  Product is beschikbaar met verschillende opties


  • Hamamelis virginiana
  • Hydrolaat afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd Be-Bio-01
  • Oorsprong: Frankrijk
  • Gebruikt deel: bladden
  • Voedingskwaliteit

  Een zeer kenmerkend kruidig vleugje, een gemiddelde pH van 4. Dit hydrolaat is essentieel voor de cosmetische toepassingen.

  Het bevordert de microcirculatie en wordt, altijd plaatselijk, gewaardeerd in geval van spataders en aambeien. In deze omstandigheden denken we aan compressen (50/50 met water) en aan zitbaden. De zwangere vrouw kan het zonder beperkingen gebruiken om haar comfort van de bloedsomloop te verbeteren. 

  Men kan het ook overwegen, altijd met compressen, in geval van waterretentie en gewrichtsongemakken.

  Andere toepassing: de gevoelige huiden, vatbaar voor roodheid, jeuk, huiduitslag, opzwellingen, vervelling. Het hydrolaat van hamamelis zal kracht geven aan de huid die vatbaar is voor eczema of psoriasis. Men kan het hydrolaat vermengen met de hydrolaten van rooms kamille en korenbloem. In hetzelfde opzicht verzacht hij de insectenbeten.

  Het zeer evenwichtige aroma van dit hydrolaat, groen maar matig, licht houtachtig en zijn verzachtende werking maken van hem de uitstekende keuze in de bereiding van uw crèmes, lotions en natuurlijke deodoranten.

  Tonisch en krachtig antioxidant, het is een anti-aging hydrolaat dat interessant is wanneer het wordt gebruikt in combinatie met het hydrolaat van cisteroos.

  Hoewel het aangenaam is voor alle huidtypes, wordt zijn lichte adstringerende kant gewaardeerd door de gemengde tot vette huiden.

  Gebruik het als gorgeldrank bij keelpijn, mogelijk in combinatie met het  hydrolaat van tijm thujanol.

  In geval van heesheid en om de stem terug te krijgen: altijd als gorgeldrank met hydrolaat van cipres.

  Intern gerbuik : 1 tot 2 eetlepels in een liter water

  Verpakking van 200 ml: buitenkant flesje in alu, binnenkant in hars zonder bisphenol A, voor een optimale gezondheidsbilan (geen overdracht) en CO2-bilan (licht en herbruikbaar).

  Verpakking per liter: PET, stevig en onschadelijk plastic op voorwaarde het niet opnieuw te gebruiken, te recycleren na het eerste gebruik. 

  Huidtype
  droge huid
  gemengde huid
  gevoelige huid
  normale huid
  rijpe huid
  vette huid
  Gezicht
  donkere kringen en wallen onder de ogen
  mee-eters en grote poriën
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HAHAVIB200

  Recept

  Neutrale crème