De kracht van de olfactotherapie

Olfactotherapie, of beter gezegd aromachologie in het geval van essentiële oliën, staat voor de invloed van aroma's en geuren op onze emoties en ons gedrag.

Bij Bioflore, in het verlengde van het werk van onze stichter, André Bitsas, streven wij ernaar u synergieën van essentiële oliën aan te bieden die de wetenschappelijke en biochemische benadering combineren met hun werking op psycho-emotioneel niveau.

De roll-on laat u gemakkelijk profiteren van de voordelen van olfactotherapie dankzij een actieve synergie van essentiële oliën in een basis van biologische sesamolie. Dit maakt het gemakkelijk om direct te gebruiken op de polsen, de zonnevlecht en de voetboog. Op de polsen kun je de geur van de synergie bewust inademen, om te genieten van alle voordelen.

Hoe werkt olfactotherapie?

De geurmoleculen die door essentiële oliën vrijkomen, bereiken de zintuiglijke receptoren in onze neusholte.

Deze moleculen brengen een boodschap over via verschillende agenten die elkaar op hun weg volgen: receptoren van de reukzenuw, naar de limbische hersenen, de hypothalamus en de thalamus. Het limbisch brein is de zetel van onze emoties, geheugen en geurwaarneming.

Hier registreren we een geur als aangenaam of onaangenaam voor onze neus. Het is ook de plaats waar onze emotionele en instinctieve reacties worden omgezet in fysiologische reacties.

Ons advies

Yoga en meditatie met essentiële oliën