• Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Oranjebloesem bio essentiële olie

  3 Reviews

  De bittere sinaasappel is een kleine boom met wintergroen blad en siert vele sinaasappelboomgaarden in het Middellandse-Zeegebied. De etherische olie die uit de zoetgeurende witte bloemen wordt gewonnen, is zeer geliefd bij parfumeurs. De eerste toepassingen in Italië dateren uit de 16e eeuw. Kostbaar en subtiel, geeft het bloemige en zoete aroma's af, typisch voor oranjebloesem en herkenbaar voor iedereen.

  Meer lezen

  € 16,49

  Laatste items in voorraad

  Wijnruitfamilie (Rutaceae)
  Latijnse benaming: Citrus aurantium var. amara 
  Etherische olie verkregen door distillatie van de bloem
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

  Voorstelling
  Zoals vaak wanneer het om bloemen gaat, is de distillatie opbrengst van de bittere oranjebloesem gering. Neroli bigarade, grote finesse en zeer dierbaar, blijft een "topfiguur" van de aromatherapie. Deze etherische olie komt uit Marokko, waar men eveneens het hydrolaat commercialiseert. De etherische oliën geëxtraheerd uit bloemen beschikken over een zeer complexe biochemie. Neroli ontsnapt niet aan deze regel: monoterpenolen (waaronder de linalol) domineren, maar alle andere families zijn, met een niet te verwaarlozen hoeveelheid en verscheidenheid, aanwezig.  

  Eigenschappen (psychisch en psycho-emotioneel vlak)
  De impact van neroli op reukgebied, en dwars door haar op het autonome zenuwstelsel, is aanzienlijk en complex. Natuurlijk door haar bloemen aroma, maar gematigd door de jeugdige en bittere punten. Oranjebloesem is inderdaad een kalmerend middel voor de sympathische activiteit, een antistress waarvan de werking belangrijk is op het hartritme en de bloeddruk. Oranjebloesem herlaadt het zenuwstelsel van angstige en navelstarende personen. Het is een afrodisiacum en ze maakt zich beschikbaar voor anderen wanneer de affectieve navelstarende persoon een grote plaats inneemt. 

  Ons advies
  Het kan alleen gebruikt worden in kleine hoeveelheden en licht verdund- in het tegenovergestelde geval riskeert ze de sympathische activiteit, meer dan is toegestaan, te vertragen en een beetje teveel "uit te schakelen".

  Welzijn
  angst en paniek
  slaap
  stress
  Huidtype
  droge huid
  gevoelige huid
  normale huid
  rijpe huid
  Aromatische identiteit
  Karakter van de bloem
  Emotionele impact
  Het hart opbeuren
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HECIAUB1

  Recept

  Solide parfum met etherische oliën

  Commentaar

  3 Reviews

  U spreekt het beste over onze producten!