• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Jeneverbes bio etherische olie - Twijg&Bes

  De etherische olie van bio Jeneverbes heeft een zacht, licht gepeperd aroma. Ze is gekend om haar anti-reumatische en pijnstillende eigenschappen. De jeneverbes bevrijdt lichaam en geest van afvalstoffen, waterophoping en cellulitis. In uw verzorgingsproducten zuivert ze de vette (hoofd)huid.

  Meer lezen

  € 9,25

  En Stock

  Cipresfamilie (Cupressaceae)
  Latijnse benaming: Juniperus communis
  Etherische olie verkregen door distillatie van de bessen & twijg
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

  Voedingskwaliteit

  Voorstelling
  Deze etherische olie bestaat hoofdzakelijk uit monoterpenen en sesquiterpenen. De esters en monoterpenolen, in een kleine hoeveelheid, nuanceren een meer complexer beeld dan het lijkt.  

  Eigenschappen*
  De etherische olie van de jeneverbes is antireumatisch en antalgisch, bij uitwendig gebruik. Bij inwendig gebruik draineert het de nieren bij uitstek. Ze lost het urinezuur op. Ze gaat fermentatie en verrotting tegen.  

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Psycho-emotioneel vlak
  Het aroma dat vrijkomt bij de etherische olie van jeneverbessen is balsemachtig, zacht, houtachtig en licht gepeperd. Altijd de voorkeur geven aan bessen: de integratie van de twijgen in de distillatie ontwikkelt een meer houtachtige etherische olie met een minder uitgesproken personaliteit. De jeneverbes bevrijdt de geest van haar "afvalstoffen", op dezelfde manier als bij het lichaam.   

  Ons advies
  Men voegt het ook in de parfums met een mannelijke toets. Hier ook: de bes, niets anders dan de bes!

  Huidtype
  huid met neiging tot acne
  vette huid
  Aromatische identiteit
  Karakter van het hout
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HEJUCORB10