• B-corp
    • Bio
    • Slow cosmétique

    Essentiële oliën

    Jeneverbes bio etherische olie - Twijg&Bes

    De etherische olie van bio Jeneverbes heeft een zacht, licht gepeperd aroma. Ze is gekend om haar anti-reumatische en pijnstillende eigenschappen. De jeneverbes bevrijdt lichaam en geest van afvalstoffen, waterophoping en cellulitis. In uw verzorgingsproducten zuivert ze de vette (hoofd)huid.

    Meer lezen

    € 9,80Inclusief belasting

    En Stock

    Cipresfamilie (Cupressaceae)
    Latijnse benaming: Juniperus communis
    Etherische olie verkregen door distillatie van de bessen & twijg
    Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

    Voedingskwaliteit

    Voorstelling
    Deze etherische olie bestaat hoofdzakelijk uit monoterpenen en sesquiterpenen. De esters en monoterpenolen, in een kleine hoeveelheid, nuanceren een meer complexer beeld dan het lijkt.  

    Eigenschappen*
    De etherische olie van de jeneverbes is antireumatisch en antalgisch, bij uitwendig gebruik. Bij inwendig gebruik draineert het de nieren bij uitstek. Ze lost het urinezuur op. Ze gaat fermentatie en verrotting tegen.  

    * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

    Psycho-emotioneel vlak
    Het aroma dat vrijkomt bij de etherische olie van jeneverbessen is balsemachtig, zacht, houtachtig en licht gepeperd. Altijd de voorkeur geven aan bessen: de integratie van de twijgen in de distillatie ontwikkelt een meer houtachtige etherische olie met een minder uitgesproken personaliteit. De jeneverbes bevrijdt de geest van haar "afvalstoffen", op dezelfde manier als bij het lichaam.   

    Ons advies
    Men voegt het ook in de parfums met een mannelijke toets. Hier ook: de bes, niets anders dan de bes!

    Huidtype
    huid met neiging tot acne
    vette huid
    Aromatische identiteit
    Karakter van het hout
    Bio
    Ja
    Slow cosmétique
    Ja

    Referentie
    HEJUCORB10