• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Vetiver bio essentiële olie

  Deze plant uit subtropische streken, een echt natuurlijk insecticide, groeit in hoge graspollen met lange, spits toelopende bladeren. De wortels, die helpen tegen bodemerosie, concentreren de kostbare aromatische moleculen. De essentiële olie ervan is een essentiële basisnoot bij de ontwikkeling van de grootste parfums. Amberkleurig, gekenmerkt door houtachtige, rokerige en warme geuren.

  Meer lezen

  € 8,22

  En Stock

  Grassenfamilie (Poaceae of Gramineae)
  Latijnse benaming: Vetiveria zizanoides 
  Etherische olie verkregen door distillatie van de wortel
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1


  Voorstelling
  Deze tropische grassenfamilie bevindt zich op de eilanden van de Indische Oceaan en in het Verre Oosten. De etherische olie, met een dikke consistentie, geëxtraheerd uit haar wortels, bestaat uit sesquiterpenolen, sesquiterpenen, ketonen, zuren, …. Haar kleur is nu eens amberkleurig, dan eens donker bruin.

  Eigenschappen*
  De etherische olie van vetiver stimuleert in geval van verzwakte immuniteit. Het is een tonicum voor de slagaders, de aders en het lymfatisch stelsel. Het verzacht de premenstruele spanningen en het is een versterkend middel voor het endocriene systeem.  Ze grijpt in tegen diverse huidproblemen: eczeem, droge huid, geïrriteerde huid, verouderde huid. Ze verdrijft een groot aantal insecten, in het bijzonder motten. 

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Psycho-emotioneel vlak
  Het aroma dat vrijkomt is intens aardachtig, muskusachtig, gerookt, sterk suggestief van wortel en tropische humus. In Indië en Sri-Lanka noemt men het «olie van de rust». Algemeen is het een etherische olie tegen stress, ideaal om de verbondenheid te begunstigen, het is te zeggen het feit dat men zich bewust is van zichzelf en zijn omgeving, «hier en nu».

  Ons advies
  Vetiver is een grasachtige plant, zoals tarwe of rijst. Het wordt niet gebruikt als een voedingsmiddel, maar vetiver is daarom niet minder «voedend», het is in staat de ziel te verzadigen, een gevoel van ontplooiing te veroorzaken...

  Welzijn
  algemene tonus
  immuniteit
  insectenwerend middel
  stress
  zware benen
  Emotionele impact
  De verbondenheid begunstigen
  Een emotioneel evenwicht ontwikkelen
  Zijn emoties uitdrukken
  Zijn vitale energie bevrijden
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HEVEZIB5