• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Zoete Sinaasappel bio etherische olie

  3 Reviews

  Ideale essentie in atmosferische verdamping, zowel voor het reinigen van de lucht als voor het plezier. De zure en delicate geur brengt tederheid, welzijn en een goed humeur. Het vermindert stress en nervositeit en vergemakkelijkt de slaap. Gewaardeerd in de keuken, geeft het een gastronomisch tintje aan uw gerechten. Zowel kinderen als volwassenen houden van deze vrolijke geur!

  Meer lezen

  € 3,21

  En Stock

  Onze mening

  Er is voldoende Zoete sinaasappelessentie op de planeet. Schakel daarom met gemak over van de ene herkomst naar de andere. De schijnbare eentonigheid van dit aroma verbergt vele nuances. Daarnaast is het een must in de atmosferische verdamping. Vergeet niet om het te kruiden met een vleugje kaneel, kruidnagel of nootmuskaat.

  Deze essentie heeft een biochemisch profiel dat bijna identiek is aan dat van citroen, op enkele nuances na. Hun aroma's zijn echter heel anders.

  Plantkundige familie: Rutaceae (wijnruitfamilie)
  Latijnse benaming: Citrus sinensis
  Oorsprong: Middellands zeegebied en Zuid-Amerika
  Teelt: Gecontroleerde biologische landbouw - controle door Certisys-BE1
  Gebruikt deel: fruitschil
  Proces voor het verkrijgen van: Koude persing
  Kwaliteit: 100% zuiver, natuurlijk, integraal en chemogetypeerd - Voedingskwaliteit
  Geurige noten: zoet en fruitig

  Monoterpenen: limoneen
  Monoterpenolen: linalol
  Furocumarines

  • Voedingssupplement. Buiten het bereik van jonge kinderen houden. Geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Overschrijd de aanbevolen dosis niet.
  • Niet aanbevolen voor zwangere en borstvoedende vrouwen en kinderen jonger dan 6 jaar.
  • Vraag advies aan een gezondheidsprofessional.
  • Blijf uit de buurt van alle warmte- en lichtbronnen.
  • Zorg met het oog op het risico van fotosensibilisatie ook voor lage doses in mengsels; vermijd om veiligheidsredenen het blootstellen van behandelde gebieden van de huid aan daglicht gedurende enkele uren na het aanbrengen.
  • Vermijd contact met de ogen.
  • Risico op allergie (limoneen, linalool, citroen): zorg ervoor dat de mengsels niet te veel worden gedoseerd; de test van de holte van de elleboog wordt aanbevolen voorafgaand aan elke toepassing op de huid (min. 48 uur voor gebruik).

  Aromatische identiteit
  Karakter van het fruit
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HECISI10