• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Bergamot bio essence

  De frisse en karaktervolle geur maakt van de essence van bergamot de perfecte partner voor gestresseerde mensen of voor wie weinig zelfvertrouwen heeft: ze verzacht, motiveert en versterkt de geest. Helpt ook om de huid te zuiveren. Haar aangename geur en doeltreffendheid op verschillende vlakken maken haar onmisbaar in uw aromatheek!

  Meer lezen

  € 8,44

  En Stock

  Wijnruitfamilie (Rutaceae)

  Latijnse benaming: Citrus bergamia
  Extract verkregen door het uitpersen van de zeste van het fruit
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

  Voedingskwaliteit

  Voorstelling
  Deze essence van bergamot is afkomstig uit Italië. De geperste zeste geeft ons een essence die zowel monoterpenen als esters en monoterpenolen bevat. 

  Eigenschappen*
  Het bijzondere van haar biochemie verleent haar een aparte plaats bij de anderen van de wijnruitfamilie. De essence van bergamot is rijk aan linalylacetaat en ester dat we in het bijzonder terugvinden in de etherische olie van lavendel. Ze begunstigt het nerveuze evenwicht en de harmonieuze coëxistentie van het mentale en het affectieve. Ze is perfect om de binnenlucht te desinfecteren, bijgestaan door een aangename fijne geur. Elke frictie of zalving met het zuivere product moet rekening houden met een belangrijk risico op fotosensibilisatie: verschijning van rode plekken op de plaatsen van de behandelde huid en die vervolgens onmiddellijk is blootgesteld aan het zonlicht. Het is een klassieker van de voedingsaromatisering. Ze is de "Earl Grey" nuance. 

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Psycho-emotioneel vlak
  De aromatherapeut zal de alchimie van bergamot gebruiken om personen te behandelen die het subject zijn van depressie, de neiging hebben van negatieve gedachten, weinig gemotiveerd zijn om van gedrag te veranderen. Ze versterkt mentaal en helpt het zelfvertrouwen terug te vinden, na de angst en de ongerustheid te hebben uitgescheiden. 

  Ons advies
  Het enige fruit van de wijnruitfamilie waarvan we het vruchtvlees niet consumeren. De essence van de zeste is al eeuwig bekend voor haar parfum. Haar reputatie in aromatherapie gaat onvermijdelijk via deze dimensie.

  Gebruiksvoorzorgen

  • Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding, noch bij jonge kinderen.
  • Deze olie kan irriterend zijn wanneer ze puur op de huid wordt gebruikt, verdunnen in plantaardige olie is aangewezen.
  • Risico op allergie (linalool, citral, limoneen): gebruik niet te veel in een mengeling, test de olie eerst aan de binnenkant van uw elleboog (min 48 u voor gebruik) om te zien of er geen reactie optreedt.
  • Elk contact met de ogen vermijden.
  • Buiten bereik van kinderen bewaren.
  • Risico op fotosensitiviteitseffect, niet te veel gebruiken in een mengeling, uit voorzorg de behandelde lichaamsdelen niet blootstellen aan daglicht gedurende enkele uren na het aanbrengen.
  • Bij voorkeur inhaleren en inslikken, niet op de huid gebruiken.
  • Deze essentiële olie is zuiver en dus krachtig. Deze essentiële olie kan worden gebruikt bij het koken, mits vooraf verdund volgens de aanbevelingen, verdund in een vetstof (olie, zuivel), alcoholisch of stroperig (honing, siroop). Niet puur in te nemen.

  Huidtype
  gemengde huid
  huid met neiging tot acne
  vette huid
  Aromatische identiteit
  Karakter van het fruit
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HECIBEB10

  Recept

  Hersftroutines: energie, immuniteit, haar en huid