• Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Citronella van Java bio essentiële olie

  Ontstekingsremmend, muggenwerend, verzachtend, met een heerlijk aroma ... om te gebruiken op het lichaam maar ook in de keuken en voor huishoudelijke taakjes!

  Meer lezen

  € 4,20

  En Stock

  Grassenfamilie (Poaceae of Gramineae)
  Latijnse benaming: Cymbopogon winterianus
  Etherische olie verkregen door distillatie van het uitstekende gedeelte van de plant
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

  Voedingskwaliteit

  Voorstelling
  Onder de citronella's, beschikt deze variëteit uit Indonesië over het hoogste moleculegehalte, aangezien we er zonder verrassing citronnellal, maar ook monoterpenolen, vooral geraniol en citronellol, esters, sesquiterpenen en een vleugje fenol (ester) vinden. 

  Eigenschappen*
  De etherische olie van citronella uit Java oefent ter hoogte van de gewrichten een anti-inflammatoire werking uit. Op dit vlak kan ze de etherische olie van citroen eucalyptus vervangen. Ze is antibacterieel en antifungisch. Ze is natuurlijk dè muggenverdrijver bij uitstek. Na de steek, verzacht ze de beten.  

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Ons advies
  Een uitstekend product om te verdampen, niet alleen als insectenverdrijver, maar ook als antiseptisch en zuiverend middel. Deze etherische olie kan ook overwogen worden in de huishoudelijke (wasmachine…) of culinaire branche.

  Gebruiksvoorzorgen

  • Voedingssupplement. Buiten het bereik van jonge kinderen houden. Geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Overschrijd de aanbevolen dosis niet.
  • Niet aanbevolen voor zwangere en borstvoedende vrouwen en kinderen jonger dan 6 jaar.
  • Vraag advies aan een gezondheidsprofessional.
  • Blijf uit de buurt van alle warmte- en lichtbronnen.
  • Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding, of bij jonge kinderen.
  • Deze olie heeft een irriterende neiging bij onverdund gebruik, zorg ervoor dat het voldoende verdund is voor gebruik door de huid.
  • Vermijd contact met de ogen.
  • Risico op allergie (geraniol, citronellol, limoneen, eugenol, linalol, citral): let op dat er geen overdosis in mengsels wordt gebruikt. De test van de holte van de elleboog zal worden aanbevolen voorafgaand aan elke toepassing op de huid (min. 48 uur voor gebruik).

  Aromatische identiteit
  Karakter van het hout
  Emotionele impact
  De openheid naar anderen begunstigen
  Zijn emoties uitdrukken
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HECYWIB10